ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΥΠΑΜ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜ! - Η ΟΡΓΙΣΜΕΝΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΑΤΙΣ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΝΕ ΥΟ ΙΣΛΑΜ… ΙΣΛΑΜ!

Ο νέος υπουργός άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, στρατηγός «Mad Dog» Mattis συνέβαλε τα μέγιστα ώστε ο έλληνας ομόλογος του να καταφέρει να ρίξει τους τούρκους στο καναβάτσο κατά την πρόσφατη σύνοδο των υπουργών του ΝΑΤΟ. Υπάρχει και ένα άγνωστο, σοβαρότατο όμως επεισόδιο, το οποίο εξελίχθηκε σε προσωπική κόντρα του αμερικανού υπουργού άμυνας με τον τούρκο ομόλογό του, γεγονός μάλιστα που οδήγησε σε εσωτερική αλληλογραφία από το Πεντάγωνο για το πως θα αποκαλειται η… ισλαμική τρομοκρατία!

 Αμερικανός υπουργός συγκεκριμένα, μιλώντας για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η συμμαχία αναφέρθηκε εκτενώς στην ισλαμική τρομοκρατία. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Τούρκου υπουργού άμυνας, ο οποίος ζήτησε να αποκαλούνται οι τρομοκρατικές οργανώσεις με τις αραβικές τους ονομασίες ( Daesh, Al Qaeda κλπ), με προφανή στόχο να μην εμπεριέχεται ο όρος «Ισλαμ»! Έθεσε μάλιστα ως παράδειγμα τους όρους που χρησιμοποιούν τα κλιμάκια των υπηρεσιών ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών!

Αυτό προκάλεσε την οργή του αμερικανού ο οποίος απάντησε εξόχως ειρωνικά στον τούρκο, κάνοντας λόγο σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες ακόμα και για τον… Βούδα! ( Δεν είδα τίποτα βουδιστές να κόβουν κεφάλια στη Συρία αλλιώς θα το έλεγα!!)

Η οργή του στρατηγού Mattis δεν έμεινε όμως στην λεκτική αντιπαράθεση. Φαίνεται ότι η αναφορά του τούρκου υπουργού για την χρήση διαφόρων όρων από τις αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Έτσι ο υπουργός άμυνας με έγγραφο το οποίο διέρρευσε και δημοσιεύει σήμερα το Ολυμπία είχε ήδη δώσει εντολή σε όλες τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ να χαρακτηρίζουν ξεκάθαρα την ισλαμική τρομοκρατία ως… ισλαμική τρομοκρατία! Ένα βήμα πιο μπροστά από τον Τούρκο ο στρατηγός…

Μάλλον οι τούρκοι θα είναι φειδωλοί στις προκλήσεις τους στο άμεσο μέλλον, ειδικά όσον αφορά τον στρατηγό Μάτις.


Πηγή


 
Top