Όπως μεταδίδει το ισραηλινό πρακτορείο DEBKAfile στις 20.2.2017 το Iσλαμικό Κράτος εκτόξευσε 2 ρουκέτες στο Ισραήλ για πρώτη φορά από το Βόρειο Σινά.Αυτές εκρήχθηκαν τη Δευτέρα το πρωί στο ανοιχτό πεδίο της περιοχής του Eshkol (στο BΔ τμήμα του Negev) χωρίς να προκαλέσουν ζημιές ή τραυματισμό.

Αυτή η εξέλιξη επέρχεται καθώς προηγουμένως η ISIS δήλωσε ότι ένα ισραηλινό drone επιτέθηκε νωρίτερα σ΄ένα όχημα της πλησίον της Αιγυπτιακής Rafah στο Β Σινά σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 από τα μέλη της συμπεριλαμβανομένου ενός παλαιστίνιου.Η Haaretz μεταφέρει ότι ένας παλαιστίνιος από τη Γάζα που ταυτοποιήθηκε ως ο Mohammed Id ήταν μεταξύ των θυμάτων.Το μέσο της ISIS Amaq έκανε λόγο για 4 μέλη της οργάνωσης που σκοτώθηκαν στο Β Σινά από μη επανδρωμένο ισραηλινό αεροσκάφος.

Προηγουμένως το Islamic State πραγματοποίησε πυραυλικές επιθέσεις κατά του Eilat, στη νοτιότερη ισραηλινή πόλη.Είναι η β΄φορά σ΄ένα μήνα που βάλεται το Ισραήλ από επίθεση της ISIS.

»Oι ρουκέτες χτύπησαν ένα ανοιχτό πεδίο στο τοπικό συμβούλιο του Eshkol. Μεταφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν τραυματίες.Δυνάμεις ερευνούν την περιοχή ” ανακοίνωσε το IDF, σύμφωνα με τη Guardian.


o Sinai 24 αναφέρει στο twitter ότι ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Avijaa Odraei δηλώνει ότι »πριν από λίγο εκτοξεύθηκαν 2 ρουκέτες στο Ισραήλ από μια περιοχή του Σινά και κατέληξαν σε μια ανοιχτή περιοχή στο Eshkol χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμό. »O ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι 2 ρουκέτες προερχόμενες από το Σινά κατέληξαν στο δυτικό Negev.

Πηγή


 
Top