Αποκαλύψεις για το νέο σχέδιο που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στα τέλη κυκλοφορίας έκανε σήμερα η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου σε συνέντευξή της στο ΒΗΜΑ.



Σύμφωνα με όσα τόνισε, το νέο σύστημα «θα υπολογίζει τα τέλη εξειδικευμένα για κάθε όχημα, με την καθιέρωση αντικειμενικών κριτηρίων και αντίστοιχων συντελεστών (π.χ. με αυτόματη μείωση του ύψους των τελών ανά έτος με τη χρήση σχετικού συντελεστή παλαιότητας)», ανέφερε συγκεκριμένα η υφυπουργός, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν θεωρούμε σκόπιμο να γίνει μια μόνιμη ρύθμιση που θα δίνει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί κάποιος το αυτοκίνητό του ορισμένους μήνες τον χρόνο πληρώνοντας το αντίστοιχο κλάσμα των τελών κυκλοφορίας. Πάντως θα εξετάσουμε αργότερα μέσα στη χρονιά αν υπάρχουν και φέτος οι λόγοι να ισχύσει μια παρόμοια με την περσινή κατ” εξαίρεση ρύθμιση».



Αναφέρθηκε επίσης σε μείωση του αφορολογήτου, με πρόβλεψη για υψηλότερο αφορολόγητο για παιδιά, την παραμονή των τεκμηρίων και των υφιστάμενων φορολογικών κλιμακίων για μισθωτούς, συνταξιούχους αγρότες και επαγγελματίες για μια διετία, αλλά και έναν νέο φόρο περιουσίας που σε αυτόν θα εντάσσονται κινητά και ακίνητα.



Για το περιουσιολόγιο, τέλος, δήλωσε ότι θα δηλωθούν τα πάντα και θα βοηθήσει, όπως αναφέρει, «να σχεδιάσουμε μελλοντικά έναν φόρο μεγάλου πλούτου που θα περιλαμβάνει το σύνολο της κινητής και της ακίνητης περιουσίας του κατόχου». Σε αυτήν θα περιληφθούν οι καταθέσεις, οι οποίες όμως δεν θα φορολογηθούν ξεχωριστά.
πηγη crashonline.gr
 
Top