Την ίδια στιγμή που ο Μαρινόπουλος χρωστάει 1.3 δις ευρώ σε προμηθευτές και...


Την ίδια στιγμή που ο Μαρινόπουλος χρωστάει 1.3 δις ευρώ σε προμηθευτές και εκατοντάδες εκατομμύρια σε τράπεζες, ελληνικό δημόσιο και ΙΚΑ και συνεχίζει να μένει ανοιχτός λόγω του «αν καταρρεύσει θα συμπαρασύρει εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας» ενώ ζητά την προστασία των Δικαστικών Αρχών με τις ευνοϊκές διατάξεις του Πτωχευτικού Κώδικα, με απόφαση της Διοίκησής της (το πρακτικό της οποίας φέρει υπογραφή αμφίβολης γνησιότητας) χαρίζει - διαγράφοντας με απαίτησή της από τον μεσάζοντα Καρυπίδη ύψους 103.837.120,33 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, λίγες ώρες πριν από την υπογραφή της συμφωνίας για τη διαγραφή της απαίτησης της «Μαρινόπουλος Α.Ε. Γενικού Εμπορίου» προς τα σούπερ μάρκετ «ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ» - τέως «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ ΑΕΕΕ» (ο μεσάζοντας που εξαγόρασε για λογαριασμό του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ την αλυσίδα ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ) ύψους 103.000.000 ευρώ και την ταυτόχρονη αναγνώριση της οφειλής τους προς τους ίδιους (τα αδέλφια ΚΑΡΥΠΙΔΗ και την εταιρία των σούπερ μάρκετ) ύψους 27.000.000 ευρώ αντικαθίσταται ο Ιωάννης Παντολέων και με ένα αμφίβολης γνησιότητας πρακτικό του Δ.Σ. εξουσιοδοτείται ένας έως τότε απλός υπάλληλος ο κ. Μήτραινας να υπογράψει το συγχωροχάρτι.

«Τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρίας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις της εταιρίας, είναι άμεσος και ορατός ο κίνδυνος οι ζημιωθέντες δανειστές να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματά τους και να κατάσχουν συντηρητικά ή αναγκαστικά το σύνολο της περιουσίας μας,... οδηγώντας ... σε αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες και ... άμεσων αντιδράσεων των τραπεζών κλπ ... σε άμεση παύση της λειτουργίας της εταιρίας... σε αδυναμία πληρωμών στο άμεσο μέλλον... σε επερχόμενη κατάρρευση.» γράφει στην αίτηση

Πηγή: voicenews.gr
 
Top