Η Google θέλει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία DeepMind με σκοπό να μειώσει το ενεργειακό κόστος των μοντέρνων data centers.

Σύμφωνα με το Verge, η Google με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης έχει καταφέρει να μειώσει το κόστος για την τροφοδότηση ενός data center με ενέργεια σε ποσοστό 15%. Η μείωση του ενεργειακού κόστους για την ψύξη και τη λειτουργία ενός data center δεν είναι ασήμαντη, καθώς μπορεί να εξοικονομήσει μεγάλα ποσά από εταιρείες που την χρησιμοποιούν.

Ειδικά η Google έχει τεράστιες ενεργειακές ανάγκες για τα data centers που χρησιμοποιεί. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα στο 2014 κατανάλωσε 4.402.836 MWh ηλεκτρισμού που αντιστοιχεί στα ποσά ενέργειας που καταναλώνουν μέσα σε ένα έτος 366.903 νοικοκυριά στην Αμερική. Η εξοικονόμηση ενέργειας από το Google DeepMind, σε αυτή την περίπτωση μεταφράζεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Οι άνθρωποι της Google, σύμφωνα με το TechCrunch, το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να ζητήσουν από την Τεχνητή Νοημοσύνη να αναλάβει το θέμα της μείωσης των αναγκών για την ψύξη των data centers και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Εάν συνυπολογίσει κανείς ότι το κόστος του Google DeepMind φτάνει στα 600 εκατομμύρια δολάρια, τότε φαίνεται ότι η πρωτοβουλία της Google να ασχοληθεί με την Τεχνητή Νοημοσύνη… θα τα βγάλει τα λεφτά της.

Πηγή: pestaola.gr
 
Top