H Al Nosra ανεξαρτητοποιείται από την Al Qaida και μετονομάζεται σε Jabhat Fatah Al Cham.

Ο αρχηγός της Al Nosra ο Abou Mohammad al-Jolani έδειξε για πρώτη φορά το επαίσχυντο πρόσωπό του κι ανακοίνωσε κι επίσημα ότι ανεξαρτητοποιείται η οργάνωσή του από την Al Qaida, σε βίντεο που μεταδόθηκε σήμερα από το καταριανό Al Jazeera.

« Δηλώνουμε την ολοσχερή ακύρωση όλων των επιχειρήσεων υπό την επωνυμία Jabhat al-Nusra, και το σχηματισμό μιας νεάς οργάνωσης υπό την ονομασία ‘Jabhat Fath al-Sham» προσθέτοντας ότι αυτή η νεά οργάνωση δεν έχει καμιά διασύνδεση μια καμιά εξωτερική οντότητα. » ανέφερε ο Jolani.

« Ευχαριστούμε τους διοικητές της Al Qaida για την κατανόηση της αναγκαιότητας να διακόψουμε τις διασυνδέσεις (…) », ανέφερε ο αρχηγός της β πιο σημαντικής τζιχαντιστικής οργάνωσης στη Συρία και υπογράμμισε ότι αυτή η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την προστασία του τζιχάντ αλ Sham και της « συριακής επανάστασης » και να ελαφρύνει το βάρος του συριακού λαού.


Η Al Nosra ανακοίνωσε ότι αλλάζει όνομα και γίνεται η Jabhat Fatah Al Cham.Στο vidéo, ο αρχηγός της ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης ο Abou Mohamad al Golani, δήλωσε ότι αυτή η απόφαση προσβλέπει στο να σταματήσουν οι επιθέσεις που στοχεύουν τους πολίτες υπό το πλαίσιο ότι χτυπιέται η al Nosra γιατί αυτή είναι παρακλάδι της Al Qaida.


Ο Joulani επεσήμανε ότι η απόφαση επέρχεται προκειμένου να ενωθούν με τις φατρίες των Mujahid για να απελευθερώσουν τη γη του Sham από την τυραννία και να εξολοθρεύουν το καθεστώς και τους φίλους του.

« Για το σχηματισμό ενός ενιαίου στρατιωτικού σώματος που θα βασίζεται στο Συμβούλιο Σούρα, για να ελευθερώσει τη Γη και να θέσει το νόμο του Θεού στη γη… « Στοχεύει στην επικράτηση της θρησκείας του Αλλάχ του Παντοδύναμου ώστε να επιτευχθεί η δικαιοσύνη μεταξύ όλων των ανθρώπων.Επιδιώκει είπε την επίτευξη ασφάλειας, σταθερότητας, ασφάλειας και μια αξιοπρεπή ζωή για το ευρύ κοινό.

Η οργάνωση έχει καταγραφεί σε ΟΗΕ κι ΗΠΑ ως τρομοκρατική.Η αλλαγή ονόματος δεν θα επηρεάσει το τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ βλέπουν την οργάνωση δήλωσε στο Al Jazeera ο Rosiland Jordan από Washington, DC.

Η αλλαγή ονόματος και η διατεινόμενη αποστασιοποίηση από την αλ Κάιντα επέρχεται μετά τη συμφωνία Ρωσίας ΗΠΑ να επιτελε΄σουν συντονισμένα χτυπήματα κατά της αλ Νούσρα.


dimpenews.com
 
Top