Οι Έλληνες και Ελληνίδες θα επιβιώσουν και χωρίς πρόγραμμα επεσήμανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Κάλεσε τους Έλληνες πολίτες να στηρίξουν το “όχι”, τονίζοντας ότι
“μεθαύριο ο ήλιος θα βγει από την ανατολή, οξυγόνο θα έχουμε για να αναπνέουμε, τόνισε και εξήγησε ότι οι τράπεζες έκλεισαν γιατί αποφάσισαν κάποιοι να μην δώσουν παράταση, θέλοντας να αποτρέψουν τον ελληνικό λαό από το να αποφασίσει”.

Ο Πρωθυπουργός επέμεινε πως η κυβέρνηση δεν μπορούσε να αποδεχθεί το τελεσίγραφο των δανειστών. Σημείωσε πως δεν εκλέχθηκε για να υπογράψει νέο Μνημόνιο και να γίνει νέος Παπανδρέου, Παπαδήμος ή Σαμαράς. Γι` αυτό ζητά την απόρριψη της πρότασης των δανειστών, ενώ άφησε να εννοηθεί πως αν επικρατήσει το “ναι” στο δημοψήφισμα, τότε θα παραιτηθεί. “Δεν είμαι Πρωθυπουργός παντός καιρού”, είπε χαρακτηριστικά.

“Βιώνουμε μια σημαντική στιγμή. Η δύναμη του λαού μας θα μιλήσει, ο λαός θα δείξει την αποφασιστικότητα του και θα βάλει τη σφραγίδα του”.

Η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος σε Μέρκελ και Ολάντ: “Τους είπα ότι είμαστε κυρίαρχο κράτος, κυρίαρχος λαός και έχουμε τη δυνατότητα να αποφασίσουμε. Είπα πως θα επιβιώσουμε και χωρίς πρόγραμμα και θα πάμε στην κάλπη. Όποια απόφαση κι αν πάρει ο ελληνικός λαός, θα εφαρμοστεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Θα ασκήσουμε κυρίαρχα το δικαίωμα μας. Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Η δυσκολία οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιοι θέλουν να αποτρέψουν τη δυνατότητα ενός λαού να αποφασίσει. Έκλεισαν τις τράπεζες για να εμποδίσουν τον λαό. Μας έδωσαν τελεσίγραφο που δεν αρμόζει στον αμοιβαίο σεβασμό. Το τελεσίγραφο θα το απαντήσει ο ελληνικός λαός”.

Για το τι σημαίνει το Όχι: “Άλλα είπε ο Γκάμπριελ, άλλα η Μέρκελ. Είναι μπερδεμένοι. Η Μέρκελ είπε πως θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις. Η δική μας διάθεση και ο σκοπός μας, είναι το δημοψήφισμα να συνεχίσει η διαπραγμάτευση με πιο ισχυρά όπλα από τη δική μας μεριά. Όχι τα βάρη στα μεσαία στρώματα αλλά σε εκείνους που μπορούν να τα σηκώσουν. Δεν θέλουμε να φύγει η χώρα, δεν πήραμε αυτή την εντολή”.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι το σχέδιο της Ευρώπης δεν περιλαμβάνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά ήταν να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Tι σημαίνει το “ναι”: Αν έχουμε ναι, σεβόμαστε την απόφαση του ελληνικού λαού. Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού. Θα είμαι εδώ όσο με στηρίζει ο λαός. Θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να γίνει νόμος του κράτους αυτό που θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός. Ξαναλέω, δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού.

Είχαν σχέδιο να σβήσουν την προσδοκία, να πέσει η κυβέρνηση Τσίπρα – ΑΝΕΛ, την κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας.

Για την άρνηση να δώσουν παράταση: Η προηγούμενη κυβέρνηση πήρε παράταση για να πάει σε εκλογές, εμάς δεν μας άφησαν να κινηθούμε στη δημοκρατική διαδικασία.

Πηγή:  ysterografa.gr
 
Top