ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ...ΜΕ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙΤΑΙ Η ΠΟΛΗ;....

Μετά την ΞΕΦΤΙΛΑ με το παραχωρητήριο-συμφωνητικό του  ΑΙΣΧΟΥΣ ,στους αθλητικούς συλλόγους του Αιγάλεω..ο αξιότιμος δήμαρχος μας πήγε στο 11ο  Πανελλήνιο Συνέδριο  για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης..που έγινε στο Αιγάλεω και μίλησε για την ανθρωπιστική κρίση και το ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση της!

Στη ΘΕΩΡΙΑ είναι ...πρώτος ο δήμαρχος του Αιγάλεω ...διότι από αυτά που είπε... οι Αιγαλιώτες δεν έχουν δει το παραμικρό για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης  ...στον ένα χρόνο της θητείας του ως δήμαρχο της πόλης...

Αντιθέτως έχουμε βιώσει ως δημότες την ανυπαρξία της δημοτικής αρχής και την εγκατάλειψη των αθλητικών χώρων τους οποίους μεθοδεύει να τους παραχωρήσει σε ιδιώτες...

Αλλά είπαμε ο "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" δήμαρχος μας κ. Μπίρμπας είναι πολύ καλός στη ΘΕΩΡΙΑ...



Διαβάστε σχετικά για το Πανελλήνιο Συνέδριο στο Αιγάλεω για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης – Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης :

Το αντικείμενο της διοργάνωσης ήταν η συνεργασία του κράτους με τους Δήμους της χώρας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τέλεσε υπό την αιγίδα του Υπ. Υγείας, του Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), ενώ πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Ιουνίου.

Επίσης στο συνέδριο ανακοινώθηκε και υπογράφηκε το σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία του Υπ. Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, αφού προηγουμένως αναδείχθηκαν νέες προτάσεις από την πλευρά των Δήμων για τη διατήρηση της συνοχής των τοπικών κοινωνιών και την αλληλεγγύη στη χώρα, εν μέσω κρίσης.

Στα πλαίσια των εργασιών του πραγματοποιήθηκε και η Τριμηνιαία Συνάντηση Εργασίας των Υγιών Πόλεων του Δικτύου, όπου παρουσιάστηκαν οι κύριοι άξονες πολιτικής και δράσης των Υγιών Πόλεων για το 2014 – 2019, ενώ αναλύθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ισότητα στην Υγεία και την πολιτική για την Υγιή Γήρανση.

Κατά την διάρκειά του παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα τρέχοντα και μελλοντικά προγράμματα του Διαδημοτικού Δικτύου όπως η ασφάλεια και η υγεία στην εργασία, στην εκπαίδευση και στο σπίτι, το νέο πρόγραμμα Α” βοηθειών με τη συνεργασία της ΕΔΟΚ, η πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, η χρήση της Πύλης Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του Δικτύου και τέλος, η ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων.

Στα πλαίσια του συνεδρίου, ο δήμαρχος Αιγάλεω Δημ. Μπίρμπας, που φιλοξένησε την όλη διοργάνωσή και ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ, χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και την συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Στην συνέχεια, αφού χαρακτήρισε την ανθρωπιστική κρίση, ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία στις μέρες μας, τόνισε: «Οι δράσεις και οι δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που δημιουργήθηκαν, αποτελούν το μεγάλο κοινωνικό κέρδος της κρίσης και ανέδειξαν, ανάμεσα στους φορείς υλοποίησής τους, την Αυτοδιοίκηση “πρωταθλήτρια”. Αυτές οι δράσεις και δομές αποτελούν και το αντικείμενο συζήτησης του συνεδρίου μας. Αυτές οι δημόσιου χαρακτήρα κοινωνικές δράσεις και δομές αποτελούν, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση των πολιτών και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Ένα αύριο που άρχισε να διαφαίνεται στην αλλαγή της πορείας της χώρας, που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την διατήρηση των κόκκινων γραμμών άμυνας απέναντι στους δανειστές και την επιτακτική ανάγκη της παραγωγικής αναδιάρθρωσης της χώρας με κοινωνικό, δημοκρατικό και οικολογικό πρόσημο. Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης είναι αναντικατάστατος και πρέπει να κατοχυρωθεί σε κάθε φάση αυτής της πορείας, τόσο στο σχεδιασμό όσο και την υλοποίησής της. Ας το λάβουμε υπόψη στις προσεγγίσεις μας».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ : 


ΑΙΓΑΛΕΩ : ΑΠΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ Ο... "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ" ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΡΜΠΑΣ...

 
Top