Αποξηραμένα κεφάλια πιθήκων και κρανία αντιλόπης, νεκρά πτηνά και μωρά κροκοδείλων, δεν είναι κάτι που βρίσκεις σε μία απλή λαϊκή αγορά.
Όμως η Marche des Feticheurs στη Λομέ, την πρωτεύουσα του Τόγκο στη Δυτική Αφρική είναι η μεγαλύτερη αγορά με είδη βουντού στον κόσμο.
Η Marche des Feticheurs βρίσκεται στη Λομέ, την πρωτεύουσα του Τόγκο στη Δυτική Αφρική και ανάμεσα στα ματζούνια που πουλάει βρίσκεται ένα φίλτρο αγάπης που αποτελείται μεταξύ άλλων από κολόνια Chanel No.5, ενώ οι θεραπείες που προσφέρει περιλαμβάνουν κεφάλια πιθήκων, τα οποία πιστεύεται ότι λειτουργούν σαν φυσικό βιάγκρα και καμμένα δέρματα από βόα σφιγκτήρα, αποξηραμένα κεφάλια ύαινας, οστά από ουρά ελέφαντα και ζωντανά γεράκια.
Η πρακτική του βουντού, αν και Βουντού, αν και είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Αϊτής, στην πραγματικότητα έχει ρίζες της στη Δυτική Αφρική και είναι δημοφιλής στο Τόγκο και το γειτονικό Μπενίν.
Η 34χρονη Εμανουέλα Γκριέκο, η φωτογράφος που τράβηξε αυτές τις εκπληκτικές φωτογραφίες, αξηγεί ότι «Υπάρχει λίγο απ “όλα στην αγορά βουντού του Λομέ»
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
 
Top