Θέλουμε συμφωνία, αλλά εντός του πλαισίου της λαϊκής εντολής, φέρεται να δήλωσε νωρίτερα στο κυβερνητικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός.

Η πρόθεση της κυβέρνησης να αναγνωρισθεί στο  Eurogroup η πρόοδος που έχει πραγματοποιηθεί στις διαπραγματεύσεις, καταγράφηκε στην πολύωρη σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου που συνεδρίαζει στο Μέγαρο Μαξίμου από τις 12:00 μ.μ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε στα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου ότι «Θέλουμε στο αυριανό Eurogroup  την καταγραφή της σημαντικής προόδου που έχει γίνει, όμως σε κάθε περίπτωση η επίτευξη της οποιαδήποτε συμφωνίας πρέπει να κινειται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει».

«Εχει γινει σημαντική προσπαθεια με την ελληνικη πλευρα να καταθέτει καταγεγραμμένες προτάσεις. Η κυβέρνηση θελει να αποδειχτεί στην πραξη η βουληση για αμοιβαια επωφελή συμφωνία».

Στην συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου συζητήθηκε η τακτική της κυβέρνησης και αρχικά ενημέρωσαν για την την πορεί των διπαραγματεύσεων οι κ.κ. Δραγασάκης, Βαρουφάκης και Τσακαλώτος.
Η ελληνική πλευρά επιθυμεί την ξεκάθαρη καταγραφή της σημαντικής προόδου που εχει γινει το προηγούμενο διαστημα και επιδιώκει μία απόφαση που θα αποτελεί θετικο και αισιόδοξο μηνυμα προς ολους για την επίτευξη συμφωνιας, προκειμένου να δοθεί ένα σήμα στην ΕΚΤ ώστε να σταματήσει ο χρηματοπιστωτικός στραγγαλισμός.

Στη συζήτηση έγινε σαφές ότι δεν έχει επιτευχθεί ακόμα τελική συμφωνία καθώς υπάρχουν διαφορές στα εργασιακά, στο ασφαλιστικο, στα δημοςιονομικά μέτρα και στον ΦΠΑ με κύριο σημείο αντιπαράθεσης το πλεόνασμα του επόμενου προϋπολογισμού από το οποίο εξαρτάται η ανάληψη μέτρων.

Στις 6:00 μ.μ. είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Π.Γ του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέλη του Προεδρείου της ΚΟ όπου θα ενημερωθούν για την πορεία των διαπραγματεύσεων από τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου. Στο αυριανό Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών κ. Βαρουφάκης θα συνοδεύεται από τον επικεφαλής του ΣΟΕ κ. Γ. Χουλιαράκη

πηγη
 
Top