Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία του ΑΣΔΑ, για τα κυβερνητικά σχέδια μετατροπής χώρων του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα» σε Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών καθώς επίσης για δημιουργία άλλου τέτοιου Κέντρου στην περιοχή του Σκαραμαγκά (δίπλα από μεγάλο σχολικό συγκρότημα) καθώς και  σε άλλους χώρους της Δυτικής Αθήνας
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η σημερινή ηγεσία του ΑΣΔΑ, οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας αλλά και  οι διατελέσαντες Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας και Πρόεδροι του ΑΣΔΑ,
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν , υπογραμμίζεται η « απόλυτη αντίθεση» της Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας «στα σχέδια αυτά, είτε αφορούν τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής Μεταναστών είτε τη δημιουργία των λεγόμενων παραπλανητικά Ανοιχτών Δομών Φιλοξενίας για ευάλωτες κοινωνικά ομάδες μεταναστών. Μάλιστα, η επιβεβαίωση με τον πιο επίσημο τρόπο από τον Υπουργό κ. Δένδια, , ότι προωθείται η δημιουργία των Ανοιχτών Δομών Φιλοξενίας στην περιοχή μας, προκαλεί την έντονη αγανάκτηση μας.
Η δημιουργία στη Δυτική Αθήνα χώρων κράτησης (φυλακές), στο χώρο του νοσοκομείου ¨ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ¨, ανηλίκων μεταναστών και νεαρών μητέρων, (ή όποιος άλλος ευφημισμός και αν χρησιμοποιείτε για την ονομασία τους) προσβάλλει τις ανθρωπιστικές ευαισθησίες και τις δημοκρατικές παραδόσεις των συμπολιτών μας. Παράλληλα, είναι προφανής  η συνολική υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας την οποία θα σημάνει αυτή η εξέλιξη.
Εμείς απαιτούμε άμεσα την  πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου ¨ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ¨».

          Εμπαιγμός
Διαμαρτύρονται « έντονα για το ότι, όπως επιβεβαιώνεται από τον Υπουργό κ. Δένδια, τα απαράδεκτα αυτά σχέδια προωθούνται από τον Αύγουστο του 2013, χωρίς να υπάρχει καμιά σχετική ενημέρωση της Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων. Οι όποιες δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς το εξωτερικό (που άλλα έπρεπε να διεκδικούν για τους μετανάστες)  δεν είναι υπέρτερες από τις υποχρεώσεις της για την υγεία των πολιτών και σε καμιά περίπτωση δεν καταργούν το δημοκρατικό δικαίωμα των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας  να γνωρίζουν και να έχουν γνώμη για αποφάσεις καθοριστικές για την μελλοντική ποιότητα της ζωής τους».
Καλούν « τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να ανακαλέσει και όχι να αναστείλει την απαράδεκτη απόφαση για δημιουργία στη Δυτική Αθήνα (παραπλανητικά) χώρων κράτησης ανηλίκων μεταναστών και νεαρών μητέρων, ουσιαστικά φυλακών μεταναστών».
Τονίζουν ότι «η σημερινή ανακοίνωση του Υπουργού για πάγωμα των εργασιών μέχρι τις δημοτικές εκλογές δεν μας ικανοποιεί» και καταγγέλλουν ότι « η δίμηνη αναβολή  υλοποίησης των σχεδίων του Υπουργείου για προεκλογικούς λόγους αποτελεί έναν εμπαιγμό της Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας και συνιστά προσβολή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους κατοίκους της».
Πρόκειται , αναφέρουν ,  «για ένα ακόμη δείγμα αυθαιρεσίας και αυταρχικής νοοτροπίας από την κυβέρνηση, μιας πολιτικής που αδιαφορεί για τις αρνητικές  συνέπειές της στους πολίτες και μιας στάσης προς την Αυτοδιοίκηση που υπονομεύει το κύρος του  θεσμού».
Και καλούν την Κυβέρνηση « να καταλάβει  ότι η Δυτική Αθήνα  δεν αποτελεί την ¨πίσω πλευρά¨ του Λεκανοπεδίου. Την Δυτική Αθήνα  την έκαναν οι διάφορες κυβερνήσεις χώρο των διυλιστηρίων, των ναυπηγείων, των χωματερών, των τοξικών αποβλήτων, των τσιμεντοβιομηχανιών, της ρύπανσης και  πολλών άλλων χρήσεων που την υποβάθμισαν
Εμείς  λέμε ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!
ΌΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!
Αντιστεκόμαστε στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας.
Είμαστε πολίτες με αξιοπρέπεια και δικαιώματα.
Διεκδικούμε ποιότητα ζωής .
Η φωνή μας σήμερα  είναι φωνή διαμαρτυρίας
Είναι φωνή απόγνωσης γιατί μας θεωρείτε πολίτες  Β΄ Κατηγορίας.
Όχι άλλες  ψεύτικες και παραπλανητικές υποσχέσεις .
Αντιμετωπίζουμε Φτώχεια- Ανεργία
Υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας.
Δεν πάει άλλο.
Δεν είμαστε εμείς στη Δυτική Αθήνα στοιβαχτήριο ψυχών και ζωών .
Δεν είμαστε η εύκολη λύση για τα όποια προγράμματα εσείς          σκεφθήκατε χωρίς διάλογο με την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δεν θέλουμε σήμερα υπεκφυγές, ψεύτικα λόγια και αναβολές.
ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ
Ο χώρος του νοσοκομείου ¨ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ¨ πρώην Λοιμωδών    πρεπει να γίνει ένας χώρος  νοσοκομείου  σε πλήρη λειτουργία.
Τα ήδη υπάρχοντα Νοσοκομεία ΑΤΤΙΚΟΝ  και Κρατικό Νίκαιας δεν  επαρκούν και οι πολίτες  στοιβάζονται σε ράντζα με μεγάλες ταλαιπωρίες.
Το έχουμε ανάγκη να το καταλάβετε επιτέλους!
Οι κάτοικοί μας έχουν  πολλά προβλήματα, που με δική σας ευθύνη συσσωρεύσατε. Μην προσθέτετε και άλλα.
Η αντίθεσή μας και η αντίδρασή μας θα είναι διαρκής και σήμερα πρέπει να δεσμευτείτε ότι ακυρώνετε οριστικά τα σχέδιά σας .
Λέμε όχι στο κλείσιμο των νοσοκομείων της Δυτικής Αθήνας.
ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ
Η Δυτική Αθήνα δεν αποτελεί χώρο των όποιων χρήσεων ερήμην μας αποφασίζετε.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΡΚΗΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ» αναφέρουν στο ψήφισμά τους, το οποίο υπογράφεται από τους:
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΔΑ    ΑΝΔΡΕΑΣ  Α. ΜΠΟΖΙΚΑΣ

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Αγ. Βαρβάρας : Γιώργος Καπλάνης
Αγ. Αναργύρων – Καματερού: Νίκος Σαράντης
Αιγάλεω: Χρήστος Καρδαράς
Ιλίου: Νίκος Ζενέτος
Περιστερίου: Ανδρέας Παχατουρίδης
Πετρούπολης: Θωμάς Κοτσαμπάς
Χαϊδαρίου: Δημήτρης Μαραβέλιας
ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ
Αγ. Βαρβάρας : Λάμπρος Μίχος
Αγ. Αναργύρων: Νίκος Ταμπακίδης

Αιγάλεω:           Γιάννης Μυστακόπουλος
Ιλίου:                Βασίλης Κουκουβίνος
Περιστερίου:      Θεόδωρος Δημητρακόπουλος
Πετρούπολης:    Στέφανος Βλάχος
Γιώργος Γιώγος
Χαϊδαρίου:         Κυριάκος Ντηνιακός
Κώστας Σπηλιόπουλος
Ζεφυρίου:          Αποστόλης Ζέρβας
Φωτεινή Γιαννοπούλου
Καματερού:        Χριστόφορος Δανάκος
Νικήτας Καμαρινόπουλος
Παναγιώτης Τράκας
Βασίλης Κατσαρός
Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΣΔΑ
Παναγιώτης Μπιτούνης


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣΔΑ
Αγγελοπούλου Μαρία
Αρβανιτάκης Δημήτρης
Αρβανίτης Θεόδωρος
Αρετάκης Νίκος
Αυγουστίδης Γιώργος
Κανέλλος Στέλιος
Μαρίνης Κωνσταντίνος
Παναγιωτάτος Νικόλαος
Σαββίδης Σάββας
Στίγκα θεοδοσία
Τόλης Γιώργος

newsta.gr
 
Top