Τι είπε για την περιβόητη φράση "Λεφτά υπάρχουν"



"Το ΠΑΣΟΚ έσωσε τη χώρα όταν η Ν.Δ πρότεινε Ζάππειο κι ο ΣΥΡΙΖΑ σκίσιμο του μνημονίου"....







Σε ηγετική εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου εξελίχθηκε η πολύκροτη παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά στο βιβλιοπωλείο Ιανός. Το βιβλίο παρουσιάζουν από κοινού ο Φ. Κουβέλης και ο Γ. Παπανδρέου.



Ο πρώην πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τις επιλογές του στη διαχείριση της κρίσης ενώ ανέφερε ότι δεν περίμενε η παρουσίαση ενός βιβλίου να θεωρηθεί αντισυμβατική κίνηση, παρότι, όπως είπε, έχει προχωρήσει σε πολλές τέτοιες κινήσεις στη ζωή του.



Πρόσθεσε επίσης ότι «το ΠΑΣΟΚ που χρειάζονται οι Έλληνες και η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις, που μετέχει σε κυβερνήσεις συνεργασίας με ξεκάθαρες θέσεις και προοδευτικό πρόσημο», χωρίς ωστόσο να αποτελεί «παρακολούθημα καμιάς δεξιάς ή αριστερής συντήρησης».



Το σύνθημα "Παπανδρέου Παπανδρέου" ακούστηκε ρυθμικά από τους παρευρισκόμενους. Παρόντες ήταν η πρωην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλιζα Ξενογιαννακοπουλου, και ο Σπύρος Δανελλης νυν ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ



Στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά "Το αύριο αργεί πολυ", ο πρώην πρωθυπουργός σε μια ομιλία πολιτικό μανιφέστο επιχείρησε να υπερασπιστεί το έργο του και να δώσει απαντήσεις στον Ευάγγελο Βενιζέλο για την κοινή παρουσία του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβελη.



"Λεφτά υπάρχουν"



Αναφέρθηκε και στην επίμαχη φράση του λεφτά υπάρχουν: "Όσοι μιλούν για τη φράση "λεφτά υπάρχουν" αποκρύπτουν συνειδητά τη ρίζα κακού. Θέλουν πελατειακό καπιταλισμό εκτός δημοσίου συμφέροντος .Κάποιοι είπαν ότι δεν διαπραγματευτήκαμε. Αν συνεχίσουμε να ζούμε με μυθοπλασίας θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο η Ελλάδα. Τότε διαπραγματευήκαμε για μια χώρα που είχε τεθεί εκτός αγορών Καταφέραμε να δημιουργήσουμε μηχανισμό βοήθειας που δεν υπήρχε. Πετύχαμε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους και το μεγαλύτερο μέρος προσαρμογής. Η μικρή Ελλαδα τα κατάφερε. Να μιλήσουμε γλώσσα αλήθειας και να σταματήσουμε παιχνίδι εντυπώσεων. Αν το 2010 αυτοί που πρότειναν Ζάππειο και οι άλλοι που έλεγαν θα σκίζουν μνημόνιο, είχαν άλλοι στάση οι Έλληνες θα είχαν γλιτώσει πολύ πόνο.Το ΠΑΣΟΚ στάθηκε περήφανο απέναντι στη χώρα και έκανε καθήκον του απέναντι στην πατρίδα, χωρίς να έχει κανέναν τότε να βάζει πλάτη. Να έχουμε μια σοβαρή αφήγηση που να επιτρέπει στις αριστερές δυνάμεις να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε μακριά από ηγεμονισμούς και σκοπιμότητες εκλογικές Ας αποτελέσει η σημερινή συζήτηση αφορμή να φύγει η σκόνη και νηφάλιο να αξιολογήσουμε αιτία κρίσης.



Αναφερόμενος στο Φώτη Κουβέλη είπε: "Σίγουρα Φώτη μου κάνεις δεν είναι ικανοποιημένος με κατάσταση. Δεν χαίρομαι που βρίσκονται τόσα στελέχη σκορπισμένα. Το ΠΑΣΟΚ που χρειάζεται η Ελλάδα είναι αυτό που πρωταγωνιστεί στην χώρα για σταθερότητα στη χώρα αλλά με προοδευτικό πρόσημο. Δεν δικαιούμαστε να είμαστε παρακολούθησα κανενός".







Η ομιλία Κουβέλη



Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. στην ομιλία του τόνισε:



"Με χαρά μετέχω στην εκδήλωση μαζί με τον φίλο και πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου. Αφήνω σε άλλους να κουβαλούν στο πολιτικό τους μυαλό Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες και καχυποψία δικαιολογημένη. Η συζήτηση για σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί να είναι μια θεωρητική αφήγηση. Η ΔΗΜΑΡ δεν ψήφισε κανένα μνημόνιο. Άσκησε κριτική. Βοηθήσαμε όμως να αποφευχθεί η έξοδος από το ευρώ. Το μνημόνιο δεν ήταν άθροισμα οικονομικών οδηγιών αλλά αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο στηριγμένο σε νεοφιλελεύθερες εμμονές. Χρειαζόμαστε ένα άλλο σχέδιο. Οι κομιστές του υποτιθέμενου καινούργιου λένε πως δεν υπάρχουν αριστερές ή δεξιές λύσεις, απλά λύσεις. Οι λύσεις δεν είναι ποτέ ουδέτερες πολιτικά. Είναι συντηρητικές ή προοδευτικές. Η κεντροαριστερά ως πόλος συσπείρωσης των προοδευτικών, ή θα είναι προοδευτικός ή δεν θα υπάρξει, ούτε ως συμπλήρωμα συντηρητικών πολιτικών".



Από την πλευρά της η υποψήφια ευρωβουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαριλένα Κοππά, στην ομιλία της είπε: "Η παρουσία τους με τιμά λόγωτου θορύβου. Δεν παριστάνω γεφυροποιό. Με συνδέουν διαφορετικές διαδρομές. Στον Παπανδρέου χρωστώ τη πολιτική μου παρουσία και η αχαριστία είναι μεγαλο μειονέκτημα. Με τον Φώτη Κουβελη δίνουμε σκληρή μάχη. Συνομιλεί με όλους και κρατάει ανοιχτές γέφυρες. Δεν θέλει να γίνει δεκανίκι κανενός. Η χώρα έχει ανάγκη συναινέσεων. Ζητάμε μεγάλο διάλογο με την κεντροαριστερά που δεν πρέπει είναι το δεκανίκι κανενός. Η ώρα σιωπής και ανοχής της κοινωνίας έχει τελειώσει".







Αποχώρησε χειροκροτούμενος



Μετά την Κρήτη, όπου η παρουσία του συνοδεύτηκε από θερμές εκδηλώσεις υποστήιξης στο πρόσωπό του από τους ντόπιους, μικρή ομάδα οπαδών του βρέθηκε έξω από τον Ιανό, που τον καταχειροκρότησε κατά την έξοδό του από την εκδήλωση.







Και ο... τσολιάς της Ελληνοφρένειας!



Μόλις έφτασε ο Γιώργος Παπανδρέου στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» για την παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ Μαριλένας Κοππά έγινε δεκτός με θερμά χειροκροτήματα.

Μια έκπληξη τον περίμενε στην είσοδο. Ο τσολιάς της εκπομπής Ελληνοφρένεια του πρόσφερε ένα μπουκέτο λουλούδια και του είπε «πάρτα για να σκάσει ο Βενιζέλος».









 
Top