Πώς τα γέλια και το ανέμελο παιχνίδι των δύο μικρών αδελφών πνίγηκαν στον θάνατο. Παρουσιάστηκε στο ΑΤ Ελληνικού και συνελήφθη ο διαχειριστής του Λούνα Παρκ...







Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» η 9χρονη που τραυματίστηκε χθες σε λούνα παρκ του Ελληνικού, σε ένα παιχνίδι που μετατράπηκε σε τραγωδία, καθώς ο 13χρονος αδελφός της έχασε τη ζωή του.



Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο διοικητής του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, Πάνος Ευσταθίου, είπε πως «η μικρούλα είναι καλά και η κατάστασή της ελεγχόμενη».



Η μικρή έχει υποστεί θλάση στον πνεύμονα, δεν είναι διασωληνωμένη και επικοινωνεί με το περιβάλλον.







Το περιστατικό έγινε στις 4.10 το απόγευμα της Κυριακής και σύμφωνα με τις Αρχές ο 13χρονος είχε καταλήξει πριν διακομισθεί στο Νοσοκομείο Παίδων. Το υπαίθριο λούνα παρκ βρίσκεται στο Πάρκο Αφροδίτης, στη συμβολή των οδών Κύπρου και Γούναρη στο Ελληνικό.



Τα δύο παιδιά είχαν μπει μέσα στις γνωστές κυλινδρικές πλαστικές μπάλες (νερόμπαλες) που υπήρχαν στον παιδότοπο για να παίξουν στο νερό.



Οπως είναι γνωστό, στο εν λόγω παιχνίδι τα παιδιά μπαίνουν μέσα στις μπάλες και προσπαθούν να σταθούν όρθια μέσα στη σφαίρα την ώρα που αυτή κυλάει στο νερό της πλαστικής πισίνας.



Ωστόσο, για τα δύο αδέλφια το ανέμελο κυριακάτικο παιχνίδι μετατράπηκε μέσα σε μια στιγμή σε τραγωδία. Αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι την ώρα που ο 13χρονος και η 9χρονη βρίσκονταν στην πισίνα, μία ισχυρή ριπή ανέμου σήκωσε την μπάλα σε μεγάλο ύψος -για 10 μέτρα έκαναν λόγο αυτόπτες μάρτυρες- πετώντας την σε απόσταση τουλάχιστον 20 μέτρων μακριά από την πισίνα.



Η νερόμπαλα με τα δύο παιδιά μέσα, και αφού χτύπησε σε παρακείμενη βραχώδη επιφάνεια, προσγειώθηκε δίπλα σε ένα «καρουζέλ» που βρισκόταν στον παιδότοπο. Αμέσως οι γονείς των παιδιών προσπάθησαν να βγάλουν από τις μπάλες τα παιδιά και να τα συνεφέρουν, ενώ ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η ΕΛ.ΑΣ.



Στον εισαγγελέα διαχειριστής και υπάλληλοι



Στο αστυνομικό τμήμα Ελληνικού παρουσιάστηκε σήμερα ο ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, όπου εκτυλίχθηκε η ανείπωτη τραγωδία. Πρόκειται για έναν Ελληνα, ο οποίος προσήλθε αυτοβούλως στο τμήμα, όπου και συνελήφθη και εν συνεχεία θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.



Εν τω μεταξύ, ενώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται και οι τρεις υπάλληλοι του λούνα παρκ, ένας Ιταλός, που φέρεται ως υπεύθυνος του λούνα παρκ και δύο ακόμα υπάλληλοι, υπήκοοι Μπαγκλαντές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το αστυνομικό τμήμα Ελληνικού για ανθρωποκτονία από αμέλεια και βαριές σωματικές βλάβες.



Από την αστυνομία, συνεχίζεται η έρευνα για να ξεκαθαριστεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του λούνα παρκ, γι αυτό ζητήθηκαν στοιχεία από τον δήμο.

http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top