Οι Ισπανοί γονείς και δάσκαλοι θα έχουν σύντομα ένα νέο όπλο στη μάχη κατά των ανυπάκουων παιδιών μετά την έγκριση του νέου νομοσχεδίου για την Προστασία των Παιδιών...







Εάν ο νόμος περάσει, τα παιδιά κάτω των 18 ετών στην Ισπανία θα είναι υποχρεωμένα νομικά να κάνουν δουλειές του σπιτιού «σύμφωνα με την ηλικία και ανεξάρτητα από το φύλο τους».



Θα πρέπει επίσης να «συμμετέχουν στην οικογενειακή ζωή» και να σέβονται «τους γονείς και τα αδέρφια τους», όπως αναφέρει η εφημερίδα ABC της Ισπανίας.



Στο νέο σχέδιο νόμο υπάρχουν υποχρεώσεις και για τους ανήλικους στο σχολείο: τα παιδιά θα πρέπει να σέβονται τους σχολικούς κανόνες και «να μελετούν όπως απαιτείται». Γενικότερα αυτά τα παιδιά «θα πρέπει να έχουν μια θετική στάση σχετικά με τη μάθηση».



Ταυτόχρονα, θα πρέπει να «σέβονται τους δασκάλους και το λοιπό προσωπικό στα σχολεία» καθώς και του συμμαθητές τους.



Το σχέδιο νόμου δεν καθορίζει κυρώσεις για τα παιδιά που αποτυγχάνουν να εκπληρώσουν αυτές τις απαιτήσεις, αλλά σηματοδοτεί μια νέα στροφή στη νομοθεσία επικεντρώνοντας στις ευθύνες των παιδιών.



Άλλα βασικά στοιχεία του προτεινόμενου νομοσχεδίου περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός καταλόγου των γνωστών παιδόφιλων που θα απαγορευτούν να εργάζονται με παιδιά.



Τα σχολεία και οι εταιρείες που προσλαμβάνουν προσωπικό που εργάζονται με παιδιά θα πρέπει να ζητούν από τους αιτούντες να παρέχουν ένα αντίγραφο του ποινικού τους μητρώου.



Η νομοθεσία θα απαιτεί επίσης τα άτομα που εργάζονται με παιδιά να αναφέρουν πιθανά εγκλήματα κατά των παιδιών ενώ αν δεν το κάνουν θα θεωρείται έγκλημα παράλειψης.

 
Top