H εταιρεία έρχεται να καλύψει το χρόνιο κενό που άφησε πίσω της η Ολυμπιακή, ξεκινώντας απευθείας πτήσεις από Αθήνα για Νέα Υόρκη...







Το πρώτο βήμα για να υπάρξει – ξανά μετά την εποχή της Ολυμπιακής - απευθείας σύνδεση της Ελλάδας με την Βόρεια Αμερική με τακτικά δρομολόγια ανακοινώθηκε χθες από την εταιρεία SkyGreece, μία νεοσύστατη αεροπορική εταιρεία δημιούργημα ομογενών από τον Καναδά. Με Δελτίο Τύπου που κοινοποίησε αργά το απόγευμα της Παρασκευής η εταιρεία αναφέρει:



“Η SkyGreece Αερογραμμές Α.Ε. η νέα Ελληνική Υπερατλαντική Αεροπορική Εταιρεία, που δημιούργησαν Έλληνες Ομογενείς από το Καναδά, και της ΗΠΑ, απέκτησε όλες της απαιτούμενες άδειες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, και το Υπουργείο Μεταφορών της Ελλάδος. Μετά και την δοκιμαστική πτήση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με στελέχη της ΥΠΑ, η εταιρεία εκπλήρωσε όλες της απαιτούμενες διαδικασίες που ορίζει η Νομοθεσία, και είναι έτοιμη για την εκτέλεση πτήσεων (Worldwide).



Παράλληλα κατετέθησαν όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά σε ΗΠΑ και Καναδά, ώστε με την απόκτηση των παραπάνω αδειών, να ξεκινήσει τα τακτικά δρομολόγια από Αθήνα προς Νέα Υόρκη, Τορόντο και Μόντρεαλ σε πρώτη φάση. Μέχρι τότε θα πραγματοποιεί πτήσεις Charter.



Η SkyGreece Αερογραμμές Α.Ε. έχει στελεχωθεί με έμπειρα άτομα της αεροπορικής κοινότητος και φιλοδοξεί, να ενώσει την Ελλάδα με το Απόδημο Ελληνισμό, ενώ διατηρεί γραφεία στην Αθήνα, στο Μαρκόπουλο Αττικής, στο Μόντρεαλ, στο Τορόντο και σύντομα στην Νέα Υόρκη.



Το πρώτο Αεροσκάφος της SkyGreece Αερογραμμές Α.Ε. είναι Boeing 767-300 ER, με το όνομα ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ (274 θέσεων) που έχει ως διακριτικό την Ελληνική Σημαία, που μαζί με την Ελληνική φιλοξενία, προσδοκά να εισέλθει δυναμικά στις Υπερατλαντικές πτήσεις, ενώ είναι ήδη στη διαδικασία απόκτησης του δεύτερου αεροσκάφους.



Θέλουμε να σας ενημερώσουμε, ότι σεβόμενοι την διαδικασία της Αμερικανικής και Καναδικής Πολιτικής Αεροπορίας, δεν θα παραχωρήσουμε άλλο Δελτίο Τύπου μέχρι την απόκτηση των παραπάνω αδειών, όπως ορίζει ο νόμος.



Η SkyGreece Αερογραμμές Α.Ε. ευχαριστεί την Ομογένεια, και την Ελληνική Πολιτεία για την αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία”.





http://planet-greece.blogspot.com/
 
Top