Βενιζέλος σε ΓΑΠ: Ντροπή σου ρε - Βενιζέλος σε Απ. Κακλαμάνη: Είσαι πουστ@γερος!



Η χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου έφερε το ΠΑΣΟΚ στα πρόθυρα εμφυλιακής σύγκρουσης, με πολλά στελέχη του κόμματος να πιέζουν τον Ευάγγελο Βενιζέλο για διαγραφή του Γιώργου Παπανδρέου αλλά και του Απόστολου Κακλαμάνη...







Η χθεσινή κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου να ψηφίσει "όχι" στον άρθρο 2 του πολυνομοσχεδίου, που αφορά στην ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, ξέθαψαν στο ΠΑΣΟΚ τα τσεκούρια του πολέμου, με τις εξελίξεις να είναι ραγδαίες και τη συνοχή του κόμματος ρευστή.



«Ο Γιώργος Παπανδρέου, αν συνεχίσει την απομόνωση του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης και αιτία ανωμαλίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ανώτερη πηγή της Χαριλάου Τρικούπη, σχολιάζοντας τις δημοσιογραφικές πληροφορίες πολλών ημερών ότι οι Παπανδρεϊκοί δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές.



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εμφανίζεται έξαλλος με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως προκύπτει από τη χθεσινή εισβολή στο γραφείο του και τις προσβλητικές εκφράσεις που του απηύθυνε.



«Ντροπή σου» ήταν η αποστροφή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ προς τον πρώην πρωθυπουργό, κυρίως γιατί ο Παπανδρέου καταψήφισε χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν.



Παρ' ολίγον διαγραφή



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ήταν έτοιμος να διαγράψει τον Γιώργο Παπανδρέου, εάν καταψήφιζε και ο Απόστολος Κακλαμάνης το συγκεκριμένο άρθρο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.



Αυτό που ζύγισε τελικά ο κ. Βενιζέλος ήταν ότι η διαγραφή και των δύο θα σήμαινε ότι η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη.



"Πουστ@γερος ο Κακλαμάνης"



Εκτός εαυτού ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και με τον πρώην πρόεδρο της Βουλης Απόστολο Κακλαμάνη, ο οποίος διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και καταψήφισε τη σχετική με τις τράπεζες διάταξη του πολυνομοσχεδίου.



Σύμφωνα με αυτήκοοες μάρτυρες αμέσως μετά την καταψήφιση του δεύτερου άρθρου από τον κ. Κακλαμάνη, και ενώ είχε προηγουμένως είχε δηλώσει «παρών» ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος πλησίασε τον πρώην πρόεδρο της Βουλής μέσα στην αίθουσα της ολομέλειας και του είπε αγανακτισμένος: «Είσαι το ίδιο πο...όγερος όπως ο συνονόματός σου».



Την ίδια ώρα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φώναζαν πίσω από τον κ. Κακλαμάνη «Ως εδώ ήταν!». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Απόστολος Κακλαμάνης, σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, σε όλες τις «κλειστές» συσκέψεις το τελευταίο διάστημα, αλλά και κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν είχε εκράσει αντιρρήσεις για το πολυνομοσχέδιο και ουσιαστικά με την στάση του στην κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής αιφνιδίασε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.



Νέο κόμμα ή παλινόρθωση



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προετοιμάζεται για τις κινήσεις που θα κάνει ο Γιώργος Παπανδρέου μετά τις ευρωεκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι «στη Χαριλάου Τρικούπη ετοιμάζονται τα τσεκούρια του πολέμου» ενώ δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει εναντίον του πρώην πρωθυπουργού και το επιχείρημα για τα χρέη του ΠΑΣΟΚ και άλλα θέματα ηθικής.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη κάνει κινήσεις προς άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, με σκοπό να απομονώσει πολιτικά τον Γιώργο Παπανδρέου για την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών.



 
Top