Λίγο πριν από την ψηφοφορία αποφάσισε ο Νικήτας Κακλαμάνης να δηλώσει παρών στο άρθρο ένα του πολυνομοσχεδίου που οδήγησε στη διαγραφή του από τη ΝΔ...



Όπως είπε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη το κλίμα έξω από την ολομέλεια με εκπροσώπου παραγωγικών φορέων να ζητούν αλλαγές από τον κ. Μπαλτάκο και τον κ. Βενιζέλο και οι αρμόδιοι υπουργοί να απαντούν «δεν μας αφήνει η τρόικα», τον έκανε να νιώσει βαθιά προσβεβλημένος όχι ως βουλευτής αλλά ως Έλληνας πολίτης.

Ο κ. Κακλαμάνης είπε πως η «ραχοκοκκαλιά της μέσης αστικής τάξης για δεύτερη φορά, μετά τον φόρο ακινήτων, υπέστη βαθύτατο πλήγμα. Χτες επλήγη η αστική δημοκρατία».

Απαντώντας στην ερώτηση ότι έχει ψηφίσει πολλά άλλα νομοσχέδια για περικοπές συντάξεων, μισθών κλπ ο κ. Κακλαμάνης υπενθύμισε πως ο ίδιος δεν έχει ψηφίσει το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο γιατί δεν ήταν βουλευτής ενώ επανέλαβε πως «αισθάνομαι ντροπή που αναγκάζομαι να ψηφίζω πράγματα που δεν έλεγα προεκλογικά»

Τόνισε δε πως «οι αρχές της παράταξης δεν διαγράφονται» ενώ απαντώντας για σχόλια μέσω twitter για τη διαγραφή του είπε πως «οι τύποι που γράφουν στα twitter δεν τους ξέρει ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς τους».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων έστρεψε τα βέλη του και κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου λέγοντας πως «χθες ακούω από Βενιζέλο την ώρα της αντιπαράθεσης με Τσίπρα πως η ψήφος για το νομοσχέδιο είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», και πρόσθεσε πως «ο Βενιζέλος είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όχι της ΝΔ. Στους βουλευτές τέτοιου είδους γραμμές δίνονται από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όχι από τον κ. Βενιζέλο».



 
Top