Η απάντηση Σαμαρά



Δύο προτάσεις δυσπιστίας, η μία κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα κι η άλλη κατά του προέδρου της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, κατατέθηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, με σαφείς επικοινωνιακούς όρους, που στερούνται, όμως, νομικής υπόστασης!...







Πρόταση δυσπιστίας κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του «κύριου εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου της ελληνικής οικονομίας», όπως τον χαρακτήρισε, κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Η Βουλή διακόπτει την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου, καθώς ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης δήλωσε ότι η συζήτηση θα ξεκινήσει άμεσα. Η συζήτηση ξεκινά σε μισή ώρα και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τρίτης με ονομαστική ψηφοφορία.



Ο Δ. Σταμάτης κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι «βάλλει ευθέως εναντίον των εθνικών συμφερόντων». «Η απελπισία μπρος στην κατάρρευση του κόμματός του τον οδηγεί στο απεννονεημένο διάβημα. Θέτει το ερώτημα αν θα καθυστερήσει την ψήφιση του νόμου και την καθυστέρηση της εκταμίευσης της δόσης», είπε και κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «να μας πείτε από πού θα βρείτε τα χρήματα» για να πληρώσει η χώρα τις υποχρεώσεις της αν καθυστερήσει η δόση.



«Ο Γ. Στουρνάρας δεν είναι αυτουργός μόνο του εγκλήματος, είναι από τους κύριους υπεύθυνους για την ανθρωπιστική καταστροφή και την κατάρρευση της οικονομίας», τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι «αυτό που κάνετε με τις τράπεζες δεν έχει γίνει πουθενά».



Υπενθύμισε επίσης την άρνηση του υπουργού Οικονομικών να ζητήσει το κούρεμα του χρέους, που του πρότεινε το ΔΝΤ, επειδή ο Σόιμπλε του είχε πει «ξέχνα το, Γιάννη».







Συνταγματικά αβάσιμη!



Σφοδρή επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Μάκης Βορίδης μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Γιάννη Στουρνάρα.



«Ο κ. Τσίπρας δεν έχει ενηλικιωθεί. Έχει μείνει ακόμα στα μαθητικά χρόνια και τις καταλήψεις», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και ζήτησε να μετατραπεί η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.



Παράλληλα, ο κ. Βορίδης αναφερόμενος στο παραδεκτό της διαδικασίας της πρότασης δυσπιστίας υπενθύμισε πως τόσο ο Γιάννης Στουρνάρας όσο και ο Κωστής Χατζηδάκης ήταν μέλη της κυβέρνησης, η οποία είχε γίνει δέκτης της προηγούμενης πρότασης δυσπιστίας που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.







Πρόταση Μομφής και κατά του Προέδρου της Βουλής



Πρόταση δυσπιστίας κατά του Προεδρείου της Βουλής κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά την απόφαση του Προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη να καλέσει την Ολομέλεια να τοποθετηθεί αν είναι παραδεκτή η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.



«Λυπούμαι, αλλά η κρίση σας δεν είναι δίκαιη», είπε ο Αλ. Τσίπρας και επεσήμανε ότι η Ολομέλεια μπορεί να κρίνει αφού γίνει η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας επί της ουσίας.



Ο Β. Μεϊμαράκης απάντησε ότι η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εναντίον του βάσει του Κανονισμού της Βουλής δεν θα διεξαχθεί σήμερα, αλλά σε ημέρα κοινοβουλευτικού ελέγχου.







Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή



Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια της Βουλής μετά την απόφαση του Προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη να θέσει υπό την κρίση της Βουλής το ζήτημα αν είναι παραδεκτή η πρόταση δυσπιστίας κατά του Υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει κατά την ονομαστική ψηφοφορία που έχει ζητήσει.



«Διεξάγεται ένα πρωτοφανές πραξικόπημα, μία κοινοβουλευτική και συνταγματική εκτροπή με προφανή σκοπιμότητα να μην συζητηθεί στη Βουλή η ουσία του τριπλού εγκλήματος που αφορά τράπεζες και δημόσιο πλούτο, επαγγελματικές ομάδες και κατάρρευση ασφαλιστικού συστήματος», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «την εκτροπή αυτή δεν την αναγνωρίζουμε ούτε την νομιμοποιούμε».







Η απάντηση Σαμαρά



Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχολιάζοντας την πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ προέβη στην ακόλουθη δήλωση:



«Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία, που η Αξιωματική Αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της Χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό Θεσμό του Κοινοβουλίου. Δεν της πέρασε. Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του Ελληνικού λαού».



 
Top