Στις 6 Ιανουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον τραγικό θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη στη Λίμνη Τριχωνίδα. Την περασμένη Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου ο αδερφός της, Γιώργος τα τρία της παιδιά, συγγενείς και φίλοι τέλεσαν στην Κατοχή το ετήσιο μνημόσυνο.

Το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς κανένας δεν μπορεί να πιστέψει ότι η Ειρήνη τους χάθηκε τόσο άδικα, τόσο τραγικά.

Η οικογένεια επέλεξε το μνημόσυνο να γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο και μακριά από τη δημοσιότητα. Όλοι τους περιμένουν να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η υπόθεση βρίσκεται στην ανακρίτρια Αγρινίου μετά τις ποινικές διώξεις που άσκησε ο εισαγγελέας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σύσταση συμμορίας, εμπρησμό και ηθική αυτουργία.

Ο εισαγγελέας αλλά και τα στοιχεία δείχνουν «τουλάχιστον δύο δράστες». Η Ειρήνη Λαγούδη είχε εξαφανιστεί από το σπίτι της στην Κατοχή πέρυσι, ανήμερα των Φώτων. Έφυγε λέγοντας στο γιο της Γιάννη ότι πάει να πάρει γλυκά για τη γιορτή του που ήταν την επόμενη ημέρα. Δύο ημέρες αργότερα βρέθηκε νεκρή στο μισοκαμένο αυτοκίνητό της στην παραλία Φωτμού.

Από εκείνη την ημέρα ξεκίνησε το θρίλερ που κρατά τώρα ένα χρόνο. Οι δικηγόροι της οικογένειας και πραγματογνώμονες προσπαθούν να αποδείξουν ότι η άτυχη γυναίκα δεν αυτοκτόνησε όπως διέρρεαν κάποιοι.

Η έκθεση του πρώην υποστράτηγου της Πυροσβεστικής κ. Ανδριανού Γκουρμπάτση με στοιχεία αποδεικνύει ότι πρόκειται για δολοφονία. Οι αστυνομικοί, αλλά και ο εισαγγελέας καλεί για κατάθεση τον σύντροφό της με τον οποίο είχε χωρίσει λίγες ημέρες πριν το θάνατό της. Πάνω από επτά φορές δίνει διευκρινίσεις για τη μοιραία ημέρα. Έχει όμως άλλοθι, καθώς την ημέρα που πέθανε η άτυχη γυναίκα εκείνος βρισκόταν εκτός Αγρινίου.

Το λόγο τώρα τον έχει η ανακρίτρια. Ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Λαγούδη Βασίλης Ταουξής με δηλώσεις του στο star.gr ζητά να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να βρεθεί ποιος ή ποιοι σκότωσαν την άτυχη μητέρα και άφησαν ορφανά τα τρία της παιδιά.

Πηγή: agriniopress.gr

 
Top