«Όταν αποφάσισαν την προσωρινή κράτηση, δεν υπήρχε το κυρίαρχο έγγραφο. Υπήρχε μόνο μία κατάθεση ενός εκτελωνιστή, τον οποίο πήραν από το δρόμο και δεν απευθύνθηκαν στην αρμόδια αρχή. Η αστυνομία κάνει μία έρευνα επί δύο χρόνια και επειδή υπάρχει σύγχυση, μάζεψε 100 διαφορετικούς ανθρώπους και τους έκανε εγκληματική οργάνωση. Από αυτούς που συνέλαβε, κράτησε 69. Η μία δικογραφία έγιναν δύο», δήλωσε στον ANT1 ο Αλέξης Κούγιας. συνήγορος του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου Μυλωνά με αφορμή την υπόθεση του κυκλώματος χρυσού, η οποία κατέρρευσε με έγγραφο της ΑΑΔΕ.

Ο κ. Κούγιας εξήγησε ότι από το 2010 οι ενεχυροδανειστές από το 2010 λειτουργούν με νόμιμο τρόπο, για να προσθέσει ότι, «πολλοί από αυτούς έχουν ανοίξει ένα δίκτυο με αυτούς που κλέβουν τα κοσμήματα».

«Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα οργανωμένο κύκλωμα, όλοι αυτοί μεταξύ τους δεν γνωρίζονται. Η αστυνομία το παρουσίασε έτσι κάνοντας ένα ''τρικ''. Πήρε όλους αυτούς τους ξένους ανθρώπους και τους συνέδεσε με δύο Τούρκους, ο ένας εκ των οποίων παίρνει χρυσό από όλη την Ελλάδα για να το εξάγει στον αδελφό του, που βρίσκεται στην Τουρκία», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Και συνέχισε πως «αντί να αποτανθούν στην ΑΑΔΕ να ρωτήσουν για τους δασμούς, η Αστυνομία - και δεν θέλω να πιστέψω ότι συμμετέχουν οι εισαγγελείς- δεν έκαναν το αυτονόητο».

Αντιθέτως, «πήγαν σε κάποιον φίλο τους, ιδιώτη και ρώτησαν τι ισχύει όταν εξάγεται χρυσός σε τρίτες χώρες, γιατί αυτός ήξερε ότι πρόκειται για τον Ριχάρδο». Όμως, «Ο Ριχάρδος εξήγαγε από το 2014 μέχρι τώρα χρυσό αξίας 54 εκατομμυρίων ευρώ από το τελωνείο του αεροδρομίου».

Σχολιάζοντας, τέλος, την κράτηση του πελάτη του είπε πως «απαγορεύεται με το νόμο να σε κρατούν αν δεν υπάρχει αδίκημα».

Δείτε το βίντεο από τον ANT1:

 
Top