ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
Νέο μείζον θέμα που εμπλέκει και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας  Π. Πολάκη προκύπτει από τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου  των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Γιώργος Μαθιόπουλο ο οποίος αποκάλυψε ότι ασθενοφόρα παρέλαβαν τους πρώτους νεκρούς της φονικής πυρκαγιάς μέχρι τις 22:30 το βράδυ της... περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαθιόπουλο από το ΕΚΑΒ, η πρώτη κλήση από την πυροσβεστική για νεκρό στο Μάτι έγινε στις 20:41. «Εμείς τους πρώτους τέσσερις νεκρούς τους παραλάβαμε από τις 21:50 μέχρι τις 22:30» πρόσθεσε ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ. Ακόμα πιο σημαντικό είναι, δε, ότι σύμφωνα με τον ίδιο, μετά τις 22:30, 70 λεπτά, δηλαδή, πριν ξεκινήσει η σύσκεψη στο συντονιστικό της πυροσβεστικής, το ΕΚΑΒ διετάχθη να σταματήσει την παραλαβή νεκρών «καθώς ενεργοποιήθηκε το σχέδιο ανθρώπινων απωλειών έτσι ώστε να ταυτοποιούνται οι νεκροί».
Η σοβαρότατη καταγγελία του κ.  Μαθιόπουλο είναι ότι  «λογικά για να πήρε την εντολή ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών  να σταματήσει η παραλαβή νεκρών από το ΕΚΑΒ, την εντολή έδωσε ο κ. Πολάκης» που είναι ο αρμόδιος υπουργός...
 
Top