Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, απάντησε σε όσα κατήγγειλε νωρίτερα ο Δήμαρχος Ραφήνας στον ΑΝΤ1 για την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου.

"Το Συμβούλιο έγινε κανονικά, έκτακτο με υπογραφή της κ. Δούρου. Έλαβα φαξ στις 18:50 για την έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού, το οποίο έφερε την υπογραφή της Ρένας Δούρου, έφυγε με sms προς όλα τα μέλη που μετέχουν στο συντονιστικό αυτό όργανο και συγχρόνως εστάλη το σχετικό sms στους Δημάρχους. Όσοι μπόρεσαν γιατί γινόταν χαμός με τη φωτιά, δικαιολογώ ότι ο κ. Μπουρνούς δεν μπορούσε να έρθει, όμως έπρεπε να το κάνουμε. Παρευρέθηκαν έχουμε κρατήσει πρακτικά ο κ. Ζαμάνης από τον δήμο Διονύσου, η ΓΓ του δήμου Μαραθώνος, ο κ. Ασπρουλάκης, η κ. Τσούπρα που ενημέρωσε τι έγινε" δήλωσε ο κ. Φιλίππου.

"Άλλο πλαστογραφία και πλαστά έγγραφα, έχει τεράστια διαφορά. Πλαστά θα ήταν αν είχαν βάλει το όνομά του χωρίς να έρθει. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο γραμματέας κρατά σημειώσεις" συμπλήρωσε.

Ως προς την ώρα της σύγκλησης του Οργάνου, συμφώνησε με τον Δήμαρχο Ραφήνας ότι ήταν στις 20:30, ενώ τόνισε ότι όσοι συμμετείχαν έχουν κρατήσει και τα πρακτικά της. Ωστόσο, όπως είπε ο ίδιος, δεν υπάρχει το όνομα του Βαγγέλη Μπουρνούς στα πρακτικά, καθώς απουσίαζε δικαιολογημένα, αφού βρισκόταν στο πύρινο μέτωπο.

Ερωτηθείς αν δόθηκε εντολή εκκένωσης στον Δήμαρχο Ραφήνας, ο Π. Φιλίππου απάντησε πως δεν γνωρίζει, ενώ χαρακτήρισε "δευτερεύον" το αν δόθηκε ή όχι η σχετική εντολή, αφού ο Β. Μπουρνούς βρισκόταν μέσα στη φωτιά.

"Είναι δευτερεύον γιατί ο δήμαρχος έπρεπε να βρίσκεται στη φωτιά. Η συνεδρίασε έγινε στις 20:30. Το όργανο αυτό έχει το νόημα σε ποια κατάσταση βρίσκεται η περιοχή, συγκλήθηκε με όσους μπόρεσαν" τόνισε.

Ο Β. Μπουρνούς σε παρέμβαση του σημείωσε πως ο ίδιος δεν έλαβε ποτέ κανένα μήνυμα για τη συνεδρίαση, αφού όπως είπε υπεύθυνος για την Πολιτική Προστασία του Δήμου του είναι αντιδήμαρχος, ο οποίος βρισκόταν εκτός και εγκλωβισμένος από τη φωτιά της Κινέτας.

Κληθείς να αιτιολογήσει το ποια είναι η πλαστογράφηση, ο Β.Μπουρνούς είπε ότι δεν του δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης, καθώς και το ότι στην προτελευταία σελίδα των πρακτικών αναφέρεται το όνομα του Δημάρχου Διονύσου, ο οποίος διαβεβαίωσε μέσω ΑΝΤ1 ότι είχε φύγει νωρίς.

Δείτε το βίντεο:
 
Top