Σε σοβαρές καταγγελίες προέβη ο Δήμαρχος Ραφήνας Βαγγέλης Μπουρνούςς, υποστηρίζοντας ότι κατά την κατάθεσή του στην ανακρίτρια του παρουσιάστηκαν πλαστά έγγραφα, τα οποία φέρουν την υπογραφή της Συμβούλου της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννας Τσούπρα.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ραφήνας, η υπεύθυνη σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας προσκόμισε έγγραφο στο οποίο φαίνεται ότι συνεδρίασε Συντονιστικό Όργανο, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, το οποίο δεν συνεδρίασε ποτέ.

Στο ίδιο έγγραφο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ραφήνας, φαίνεται ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού που υποστηρίζει πως δεν έγινε ποτέ, συμμετείχε τόσο ο Δήμαρχος Διονύσου, όσο και ο ίδιος, στον οποίο δόθηκε εντολή εκκένωσης της περιοχής.

Ωστόσο, ο Δήμαρχος Διονύσου, σε επικοινωνία που είχε μαζί του ο ΑΝΤ1 επιβεβαίωσε ότι εστάλη sms για την εν λόγω συνεδρίαση στις 20:30, στην οποία μετέβη όμως έφυγε προτού αυτή ολοκληρωθεί. Ο Διονύσης Ζαμάνης είπε επίσης ότι στη συνεδρίαση δεν ήταν παρών ο κ. Μπουρνούς ή κάποιος εκπρόσωπος του δήμου.

Επίσης, σε επικοινωνία που είχε ο ΑΝΤ1 με την κ.Τσούπρα, η περιφερειακή Σύμβουλος διέψευσε τον Δήμαρχο Ραφήνας και ως μάρτυρες της συνεδρίασης που καταγγέλλει ο Β.Μπουρνούς ότι δεν έγινε, επικαλείται τους Δημάρχους Διονύσου και Μαραθώνος.

Ο Δήμαρχος Ραφήνας, πάντως, δήλωσε ότι «ο Ηλίας Ψινάκης δεν φαίνεται παρών στη συνεδρίαση».

 
Top