Του Γιώργου Σιαδήμα

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη, κίνηση που δείχνει πως η βόρεια Ελλάδα αποτελεί κεντρικό στόχο στον εκλογικό σχεδιασμό της Πειραιώς.

Η «γαλάζια» ηγετική ομάδα ρίχνει μεγάλο βάρος στη Θεσσαλονίκη και στις γύρω περιφέρειες, καθώς είναι ένα από τα «κλειδιά» για την ευρεία πλειοψηφία που επιδιώκει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Άλλωστε, αν και η περιοχή θεωρείται «γαλάζιο» κάστρο, στις τελευταίες εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο κατέγραψε υψηλά ποσοστά, αλλά πέρασε και μπροστά τόσο στην Α’ Θεσσαλονίκης όσο και στη Β’ Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι πριν από λίγο καιρό άλλαξε όλη η διοικούσα επιτροπή της Ν.Δ. στην πόλη, αφού η κομματική έδρα ήθελε να δώσει αέρα ανανέωσης στην οργάνωση, ενώ προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε όλα τα μέλη της πολιτικής επιτροπής που εκλέγονται στη βόρεια Ελλάδα κατά την τελευταία του επίσκεψη, ζητώντας εκλογική εγρήγορση. Παράλληλα, οι σχέσεις της Πειραιώς με τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, παρά την ψυχρότητα που υπήρξε για κάποια περίοδο, είναι πλέον πολύ καλές.

Αυτή τη φορά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Μαρία Σπυράκη με θέμα την ψηφιακή οικονομία.

Η ημερίδα έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη και εκτός του προέδρου της Ν.Δ. θα μιλήσουν ακόμα η Ευρωπαία επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας Μαρίγια Γκαμπριέλ, η Όλγα Κεφαλογιάννη, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, αλλά και ακαδημαϊκοί.

Πατήστε εδώ για να διαβάστε όλο το ρεπορτάζ της Realnews.

 
Top