Θα το πω όσο πιο απλά και λαϊκά γίνεται για να γίνει κατανοητό: Είναι σαν να φτιάχνεις σαπούνι από σκ@τά και να ελπίζεις ότι αν πλυθείς με αυτό θα καθαρίσεις!

Ας δούμε λοιπόν τι είναι τα ιόντα, ο ιονιστής και τι κάνει η ασύρματη τεχνολογία.

Όταν βρισκόμαστε σε ένα δάσος, κοντά σε έναν καταρράκτη, σε μια θερμή πηγή ή στον ωκεανό, και νιώθουμε αναζωογόνηση, αυτό οφείλεται στο αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο που υπάρχει στον αέρα. Αυτά τα αρνητικά φορτισμένα σωματίδια ονομάζονται ανιόντα, ή αρνητικά ιόντα.

Όταν ένα άτομο χάνει ένα ηλεκτρόνιο, γίνεται θετικό ιόν. Όταν ένα άτομο αποκτά ένα ηλεκτρόνιο, γίνεται αρνητικό ιόν. Τα ανιόντα προωθούν τον μεταβολισμό των κυττάρων, παρέχουν μια αίσθηση ευεξίας, αναζωογονούν το αίμα, ανακουφίζουν από την κούραση και απαλλάσσουν από το άγχος. Ο ιονισμός, είναι δηλαδή η ενίσχυση ανιόντων, και χρησιμοποιείται και στην ιατρική.

Τα ιόντα ή ανιόντα είναι τα αρνητικά ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια που υπάρχουν στον αέρα που αναπνέουμε. Εκτός από τα ιόντα ή ανιόντα, υπάρχουν και τα θετικά ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια, που ονομάζονται κατιόντα, αλλά και τα ουδέτερα.
Τα αρνητικά ιόντα είναι ωφέλιμα, γιατί εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες

Οι ελεύθερες ρίζες, είναι φορτισμένα μόρια οξυγόνου, ιδιαίτερα βλαβερά για τον οργανισμό. Δημιουργούνται πολύ εύκολα από το περιβάλλον και τις δικές μας συνήθειες.

Ο κάθε ζωντανός οργανισμός χρειάζεται ανιόντα για να έχει ισορροπία και καλή υγεία. Θα πρέπει να συνυπάρχουν σ΄ αυτόν και να ανανεώνονται διαρκώς ανιόντα και κατιόντα, σε μια ποσοστιαία περιεκτικότητα: 80% ανιόντα και 20% κατιόντα.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το 56% της ενέργειας που χρειαζόμαστε για ζήσουμε το παίρνουμε από τον αέρα με την αναπνοή, ποσοστό το οποίο είναι περισσότερο από ότι παίρνουμε από το νερό και την τροφή μαζί.

Η υγεία μας αλλά και η επιβίωση μας, εξαρτάται άμεσα από την περιεκτικότητα των ανιόντων στον αέρα. Τα αρνητικά ιόντα ή ανιόντα εξουδετερώνουν τη σκόνη, τους ιούς οι οποίοι αποτελούνται και από θετικά ιόντα, τα μικρόβια, αποτρέποντας έτσι τις αρνητικές τους συνέπειες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Όσο πιο πολλά ανιόντα υπάρχουν στον αέρα, τόσο λιγότερα είναι τα μικρόβια.

Μόλις η περιεκτικότητα των ανιόντων μέσα σε έναν χώρο αυξηθεί έως 1500 ανιόντα ανά 1 κυβικό cm του αέρος, αισθανόμαστε αμέσως καλύτερα, λειτουργούμε και εργαζόμαστε με διπλάσια ενέργεια αυξάνοντας την παραγωγικότητα μας.

Τι φταίει για την παραγωγή κατιόντων


Τα κατιόντα, λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στα μεγάλα αστικά κέντρα, χάνουν τα ηλεκτρόνια τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μαγνητίζουν, να δημιουργούν και να αναπαράγουν μικρόβια, ιούς, βακτήρια, σκόνη – ό,τι είναι επιβλαβές και προκαλεί ασθένεια στον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί πολύ περισσότερες πηγές θετικών ιόντων (κατιόντων), απ’ ό,τι αρνητικών ιόντων (ανιόντων). Όλες οι «σύγχρονες» τεχνολογικά συσκευές παράγουν κατιόντα. Οι εξατμίσεις αυτοκινήτων όλες οι ηλεκτρικές συσκευές, αλλά κύρια η ασύρματη τεχνολογία – κινητά τηλέφωνα, wifi, ασύρματα τηλέφωνα, μόνιτορς για βρέφη κ.λ.π. είναι οι αιτίες της πλεονάζουσας ποσότητας κατιόντων στην ατμόσφαιρα!

Ποιο, λοιπόν, είναι το νόημα, να έχεις ιονιστή στο σπίτι με wifi, συν όλα τα άλλα γκατζετάκια της ασύρματης τεχνολογίας;

Το μόνο που θα καταφέρεις είναι, να μεταφέρεις την αέναη μάχη “του καλού με το κακό”, κυριολεκτικά και όχι μεταφορικά μέσα σου. Καυγάς υψηλού επιπέδου ανιόντων με κατιόντα.

Αλλά ο κόσμος ακούει wifi και τρέχει να αγοράσει, αυτό που υποτίθεται θα του κάνει καλό, μαζί με αυτό που τον βλάπτει.

Πηγή: nea.allnewz.gr

 
Top