H σπείρα των ληστών που είχε ρημάξει τις βίλες και τα μαγαζιά της Μυκόνου, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Για την εξάρθρωση της σπείρας συνεργάστηκε το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου και η Λιμενική Αρχή του νησιού των ανέμων και συνελήφθησαν τέσσερις Αλβανοί, ηλικίας 41, 35, 31 και 28 ετών, ενώ αναζητούνται άλλοι τρεις ομοεθνείς συνεργοί τους.

Πως δρούσαν οι ληστές

Οι "μακρυχέρηδες" της Μυκόνου διαπιστώθηκε πως είχαν συγκροτήσει ομάδα με χαρακτηριστικά δομημένης εγκληματικής οργάνωσης. Ο κάθε ένας από αυτούς είχε συγκεκριμένο ρόλο. Άλλος παρακολουθούσε τους "στόχους" όταν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών ή των καταστημάτων έλειπαν, άλλος οργάνωνε και εκτελούσε το σχέδιο εισβολής και άλλοι φύλαγαν τσίλιες.

Στη συνέχεια, τα πολύτιμα αντικείμενα που έκλεβαν τα μετέφεραν στους χώρους όπου διέμεναν προσωρινά και από εκεί τα μετέφεραν με ιδιόκτητο φορτηγό στην Αλβανία.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία περιλαμβάνει τα αδικήματα της σύστασης – συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και παράνομης διαμονής στη χώρα μας.

Επιπλέον, ο 35χρονος κατηγορούμενος διωκόταν λόγω παραβίασης περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι ληστές της Μυκόνου, από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2017, είχαν διαπράξει 25 κλοπές σε διάφορες επιχειρήσεις και 18 κλοπές σε σπίτια.

Η καλά οργανωμένη σπείρα είχε πλούσια έσοδα από την δράση της καθώς η αξία των αντικειμένων και χρημάτων που αφαίρεσαν ανέρχεται στις 198.475,00 ευρώ.

Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή τους κατασχέθηκαν, μέρος των οποίων αναγνωρίστηκε αποδόθηκε στους δικαιούχους, ενώ τα υπόλοιπα φυλάσσονται προκειμένου να ταυτοποιηθεί η προέλευσή τους.

Ο συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σύρου.

 
Top