Σοβαρό επεισόδιο μεταξύ του Λιμενικού Σώματος και ενός φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας που έπλεε 3 μίλια ανοιχτά του λιμανιού της Ρόδου, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα Daily Sabah.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα το πλοίο που μεταφέρει μέταλλο έπλεε σε διεθνή ύδατα την ώρα που σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής του ζήτησε να μεταβεί στο λιμάνι της Ρόδου για έλεγχο. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, όταν ο καπετάνιος ενημέρωσε πως δεν προτίθεται να ακολουθήσει τις εντολές, το ελληνικό λιμενικό άνοιξε πυρ.


Σύμφωνα με τον καπετάνιο του πλοίου με την ονομασία M/V ACT, που μίλησε στο κανάλι CNN Türk, η ελληνική ακτοφυλακή ζήτησε από το τουρκικό πλοίο να κατευθυνθεί προς το λιμάνι της Ρόδου.


Επειδή όμως ο καπετάνιος Σαμί Καλκαβάν δεν υπάκουσε, τότε η ελληνική ακτοφυλακή τον προειδοποίησε ότι θα άνοιγε πυρ, όπως και έπραξε.
Όπως ισχυρίζεται ο καπετάνιος, αυτή τη στιγμή το πλοίο έχει δεχθεί 16 σφαίρες στο σκαρί του, δεν κινδυνεύει να βυθιστεί, ωστόσο βίωσαν μεγάλο κίνδυνο. Το πλοίο βρίσκεται τώρα σε τουρκικά ύδατα.
Επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό αναμένεται να δώσει σε λίγη ώρα το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος.
 
Top