Με κατηγορηματικό τρόπο ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι και θα παραμείνει αυτόνομος πολιτικός οργανισμός και δεν πρόκειται να γίνει παράρτημα και παρακολούθημα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ.

«Είμαστε η αυθεντική αντιπολίτευση στη Βουλή. Και βέβαια, δεν έχουμε απορρίψει εμείς καμία συνεργασία. Τη ζητάμε από το 2011. Υπήρξαμε υπεύθυνοι και αυτό πάλι θα πράξουμε όταν παραστεί ανάγκη», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη συνέντευξη του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όσον αφορά την τακτική της κυβέρνησης και τις διαπραγματεύσεις για να κλείσει η αξιολόγηση, λέει ότι «έχει καταλήξει, ένα σύντομο ανέκδοτο», προσθέτοντας ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει τα μέτρα που θα περιλαμβάνονται στη συμφωνία που επίκειται, αφού «αυτά είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της πολιτικής και της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου».

«Τα μέτρα αυτά είναι αποκλειστικά αποτέλεσμα της πολιτικής της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου. Της υποτιθέμενης διαπραγμάτευσης για την οποία τους λέγαμε πως όσο διαρκεί σε μάκρος, τόσο πιο επώδυνα θα είναι. Άλλωστε οι ίδιοι έλεγαν πως δεν επρόκειτο να ψηφίσουν άλλα μέτρα. Το έλεγε ο Πρωθυπουργός. Τι άλλαξε αλήθεια; Μα, οι καθυστερήσεις και η αναξιοπιστία τους. Η διγλωσσία, του άλλα να λένε έξω και άλλα στο εσωτερικό ακροατήριο, λες και οι άλλοι δεν μας ακούνε. Τα ξέρουν αυτά. Αλλά δεν τους νοιάζει. Μόνο η παράταση της παραμονής τους στην εξουσία. Με κάθε κόστος. Ε, εμείς, δεν θα γίνουμε χορηγοί σε αυτήν τους την επιθυμία, που κοστίζει ακριβά στον ελληνικό λαό» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε:

«Και δεν είναι ακριβές πως οι δανειστές ζητούν τα ίδια από όλους. Πράγματα που έχουν ζητήσει από τους παρόντες και αυτοί τα ψήφισαν δίχως αντιδράσεις, ήταν απλώς αδιανόητα για κάθε προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Σκεφθείτε το Υπερταμείο. Τα είπε άλλωστε και ο κατά τα λοιπά αναξιόπιστος και πρωταίτιος της παρούσας κατάστασης κ. Βαρουφάκης. Μια άλλη κυβέρνηση, όπως συνέβη (συγκρίνετε το περιβόητο mail Χαρδούβελη με το τι έχει γίνει εδώ και δυόμισι χρόνια), θα είχε άλλη πολιτική, άλλες προτεραιότητες, άλλη σοβαρότητα και τελικά άλλο μείγμα μέτρων. Αφήστε που και η παράταση για μια διετία των Μνημονίων είναι επίσης δικό τους έργο. Θα το πουν μόνοι τους το πικρό ποτήρι».

Σχολιάζοντας τα αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, εκτιμά ότι η επικράτηση του Εμανουέλ Μακρόν είναι σημαντική για την Ευρώπη, αλλά και τη Σοσιαλδημοκρατία. Επισημαίνει ωστόσο ότι δείχνουν επίσης ότι ενισχύεται στην Ευρώπη ο ευρωσκεπτικισμός αλλά και η τάση απομονωτισμού και επιστροφής σε πολιτικές διαιρέσεις και εθνικές αντιπαλότητες. «Αυτό όχι απλά πρέπει να μας προβληματίσει, αλλά πρέπει να οδηγήσει σε νέες πολιτικές. Πιο αποτελεσματικές για τον μέσο πολίτη», ανέφερε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι ο Μακρόν είναι η σύγχρονη προοπτική της προοδευτικής παράταξης και ότι «ο ρόλος του ριζοσπαστικού Κέντρου είναι πολυτιμότερος από τις βερμπαλιστικές αριστερές στροφές».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 
Top