Καλεσμένος στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γιώργου Αυτιά στο κανάλι ΣΚΑΙ, βρέθηκε ο Κυριάκος Βελόπουλος, το πρωί της Κυριακής 30/4.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατάφερε να αφήσει άφωνο τον δημοσιογράφο, καθώς με λίγα αλλά ουσιαστικά λόγια, ανέλυσε τι πρέπει να γίνει για να σωθεί η οικονομία της χώρας και ο Έλληνας να κερδίσει όσα έχασε τα χρόνια των μνημονίων.

«Αν δεν παράγεις πλούτο, δεν πρόκειται ποτέ να έρθει η ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κος Βελόπουλος, δίνοντας το έναυσμα στον κο Αυτιά να «βομβαρδίσει» με ερωτήσεις τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης, ώστε ο ελληνικός λαός να ενημερωθεί.
«Αν δεν παράγεις πλούτο δεν παράγεις προϊόντα, δεν κάνεις εξαγωγές για να έχεις θέσεις εργασίες, δεν πρόκειται ποτέ να έρθει η ανάπτυξη», επανέλαβε ο Κυριάκος Βελόπουλος και πρόσθεσε: «Με φορολόγηση, όμως, 30%, 40%, 50% δεν γίνεται τίποτα, γι’αυτό και όλοι φεύγουν για τη Βουλγαρία».

Ερωτηθείς από τον κο Αυτιά αν υπάρχει λύση, ο κος Βελόπουλος ήταν απόλυτος: «Υπάρχει. Να στηρίξουμε ως χώρα καινοτόμες δράσεις, εναλλακτικές ποιοτικές καλλιέργειες από την αγροτική οικονομία, να στηρίξουμε τη μικρομεσαία Αυτή παράγει. Είναι εύκολο. Όσες παράγουν, έχουν εξωστρέφεια και φέρνουν συνάλλαγμα, θα έχουν μείωση φορολογίας».

Ο κος Βελόπουλος επεσήμανε την ανάγκη που έχει ο Έλληνας πολίτης για εύρεση εργασίας, ώστε η οικονομία να κυλάει ομαλά:
«Πρέπει να καταλάβουμε κάτι, ότι αν δεν δουλέψουμε δεν πρόκειται να παράγουμε.
Δουλείες στους Έλληνες. Πρώτα οι Έλληνες να βρουν δουλειά, να παράγουν οι ίδιοι έργο, να παράγουμε προϊόντα για να μπορούμε να έχουμε κέρδη. Τότε μόνο μπορείς να φορολογείς. Αν δεν έχεις θέσεις εργασίες, δεν έχεις εισφορές».


Για άλλη μια φορά, ο κος Βελόπουλος επανέλαβε τη σημασία που έχει οι κυβερνώντες της χώρας να έχουν «τριφτεί» στη ζωή, να έχουν εργαστεί για να μπορούν να αντιληφθούν τις ανάγκες των εργαζομένων:
«Αν δεν βγεις στο ‘πεζοδρόμιο’ να εργαστείς, δεν ξέρεις τι σημαίνει αγώνας για επιβίωση. Έλεγε ο Αριστοφάνης ότι ‘αυτός που σε κατέστρεψε δεν μπορεί να σε ξανασώσει’. Αν αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν εργαστεί και δεν ξέρουν τι σημαίνει ισολογισμός, τι σημαίνει ΙΚΑ, τι σημαίνει ΟΑΕΕ, τι σημαίνει εισφορές, δεν θα μπορέσουν να φτιάξουν την οικονομία».

Mιλώντας για την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης τόνισε ότι «έβγαινε σαν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγε ότι δεν θα πληρώσουμε τίποτα. Σήμερα κόβει το βιος του Έλληνα. Κόβει την εισφορά που έδωσε ο συνταξιούχος για να πάρει μια σύνταξη.
Αυτή δεν είναι λύση.
Πρέπει να βρούμε δουλειά στους Έλληνες.
Πρέπει να κόψουμε τις εισφορές. Είναι πολύ υψηλές οι εισφορές για να μπορεί να πληρώνει ο πολίτης. Υπάρχει η λύση. Μειώνεις την εισφορά αλλά λες ότι θα προσλάβεις και άλλο προσωπικό. Να δώσεις κίνητρο για να παράγεις».


Ο Κυριάκος Βελόπουλος σημείωσε ότι η Ελληνική Λύση είναι το μόνο κόμμα που έχει άρτιο πρόγραμμα, άμεσα εφαρμόσιμο που καλύπτει όλες τις πτυχές της ελληνικής κοινωνίας.
 
Top