Η προσφυγική κρίση δυσκολεύει τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την εύθραυστη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζει σήμερα ο διεθνής Τύπος, αναπαράγοντας επίσης την δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να εγκαταλείψει την Αθήνα...



Χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν παγιδευμένοι στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, σχολιάζουν γαλλικές εφημερίδες την ώρα που ο γερμανικός Τύπος επισημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στην προσφυγική κρίση το φόβο της χρεοκοπίας και την έκρηξη τουρισμού.

Περισσότερους Γερμανούς αστυνομικούς στέλνει το Βερολίνο στην Ελλάδα, γράφει την ίδια ώρα η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» αναφερόμενη στην σχετική απόφαση της κυβέρνησης του Βερολίνου στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε.

Το δημοσίευμα της «Le Monde»
Μεταναστευτική κρίση: Η Μέρκελ ζητά από την Ε.Ε να μην εγκαταλείψει την Αθήνα, γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», σχολιάζοντας την δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Σε άλλο δημοσίευμά της, η γαλλική εφημερίδα επισημαίνει ότι, χιλιάδες πρόσφυγες παραμένουν παγιδευμένοι στα σύνορα Ελλάδας και ΠΓΔΜ, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση παραμένει χαοτική στην περιοχή μετά την απόφαση της κυβέρνησης των Σκοπίων να κλείσει τα σύνορα στους Αφγανούς.

H προσφυγική κρίση κάνει πιο δύσκολες τις διαπραγματεύσεις για το ελληνικό πρόγραμμα , γράφει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal» και προσθέτει: Η κατάσταση θέτει σε κίνδυνο την εύθραυστη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Σε άλλο δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα προβάλλει την δήλωση της Μέρκελ απευθυνόμενη στις Βρυξέλλες: «Μην αφήσετε την Ελλάδα μόνη της στην προσφυγική κρίση».

Ελλάδα: Αυτή η xώρα παραμένει αντιμέτωπη με την κρίση της, γράφει η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» σχολιάζοντας το προσφυγικό θέμα το οποίο, μέχρι τώρα, παραμένει άλυτο.

Ο βαλκανικός δρόμος δεν είναι ανοιχτός για τους πρόσφυγες χιλιάδες εκ των οποίων έχουν παγιδευτεί στην Ελλάδα, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.

Σε άλλο δημοσίευμά της, η εφημερίδα «Die Welt» φρεσκάρει τη μνήμη των αναγνωστών της επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση του Βερολίνου στέλνει στην Ελλάδα κι άλλους Γερμανούς αστυνομικούς. Γερμανοί αστυνομικοί θα σταλούν από την 1η Μαρτίου στην Ελλάδα κυβέρνηση προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε, έχει δηλώσει ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας Ντε Μεζιέρ.

H Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στην προσφυγική κρίση, τον φόβο της χρεοκοπίας και την έκρηξη τουρισμού, επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα «Bild», σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά τους πρόσφυγες, την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία εξακολουθεί να βρίσκεται η χώρα μας αλλά και την άνθηση του τουρισμού.

H Eυρώπη δεν μπορεί να επιτρέψει το ελληνικό χάος, γράφει στην ιστοσελίδα του το βρετανικό δίκτυο «BBC», αναπαράγοντας την επίμαχη δήλωση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Ανγκελα Μέρκελ.
 
Top