Η γοητεία του Εμμανουέλ Μακρόν έκανε μια φοιτήτρια νομικής να χάσει τα μυαλά της αλλά κατέληξε να συλληφθεί από την γαλλική αστυνομία, την Πέμπτη, κοντά στην πόλη Μονπελιέ...


Οπως αναφέρει η εφημερίδα της περιοχής Midi Libre, εδώ και μήνες, η μαύρη καλονή με καταγωγή από την αφρικανική Γκαμπόν, 29 ετών, έστελνε ερωτικά μηνύματα και ερωτικές φωτογραφίες στον υπουργό Οικονομίας της Γαλλίας, μέσω e-mail στον προσωπικό του λογαριασμό.
Η υπόθεση ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά τα πρώτα μηνύματα δεν τράβηξαν την προσοχή του υπουργού. Ωστόσο, τα μηνύματα επαναλήφθηκαν και ήταν τελικά τόσα πολλά που ο Εμμανουέλ Μακρόν αναγκάστηκε να υποβάλλει μήνυση στις 16 Φεβρουαρίου 2016.
Με δεδομένη τη θέση του Μακρόν, η περίεργη αυτή υπόθεση ανατέθηκε στην μυστική αστυνομία προκειμένου να εντοπιστεί η συγγραφέας των μηνυμάτων. Επρόκειτο για μια κάτοικο της κοινότητας Juvignac, στα περίχωρα του Μονπελιέ, η οποία είδε μια μέρα τους ανακριτές να μπαίνουν στο σπίτι της. Οι ανακριτές έψαξαν το κομπιούτερ της και το κινητό της και η ίδια ετέθη σε προσωρινή κράτηση με την κατηγορία ότι παρενοχλούσε με μηνύματα, επαναλαμβανόμενα και κακοήθη.
Οι ανακριτές προσπάθησαν να εξακριβώσουν τους λόγους που την οδήγησαν να στέλνει τα μέηλ στον πιο διάσημο υπουργό της κυβέρνησης. «Επρόκειτο για μηνύματα έρωτα, για μέηλ στα οποία του περιέγραφε τον έρωτά της. Υπήρχαν επίσης και φωτογραφίες της, δεν μπαίνουμε σε λεπτομέρειες», ανακοίνωσε δικαστική πηγή.
Οι ανακριτές διαπίστωσαν ότι η εν λόγω φοιτήτρια δεν είναι επικίνδυνη αλλά θα υποστεί τις συνέπειες διότι, βάσει νόμου, δεν είναι ανεκτό ένα δημόσιο πρόσωπο να οχλείται από ηλεκτρονικά μηνύματα, ακόμη κι αν είναι ερωτικά, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές.
Η νεραή γυναίκα θα εξεταστεί από ψυχίατρο ώστε να διαπιστωθεί αν οι εκδηλώσεις του έρωτά της είναι μια πρόσκαιρη επιπολαιότητα ή αν πρόκειται για πιο ανησυχητική εμμονή. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του ειδικού δεν αποκλείεται να παραπεμφθεί σε δίκη. Σύμφωνα με τον γαλλικό νόμο του Αυγούστου 2014, ο οποίος τιμωρεί την παρενόχληση δια μέσου ηλεκτρονικών μηνυμάτων, η νεαρή φοιτήτρια μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση ενός έτους και 15.000 πρόστιμο.
Ο 37χρονος ανερχόμενος πολιτικός της Γαλλίας παντρεύτηκε την κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του, πρώην δασκάλα του. Η κατά 20 χρόνια μεγαλύτερή του Μπριζίτ Τρονιό είχε ήδη αποκτήσει τρία παιδιά από τον πρώτο της γάμο και ο Εμανουέλ Μακρόν έχει γίνει ήδη παππούς! Έχει αποκτήσει έξι εγγόνια από τα παιδιά της γυναίκας του.
Παρότι ο γάμος του δείχνει παράταιρος, ακόμη και για τους Γάλλους που δεν έχουν ταμπού σε τέτοια ζητήματα, ο Μακρόν δείχνει πολύ ερωτευμένος με την σύζυγό του, την οποία κρατάει πάντα από το χέρι.

 
Top