Ο Ιρακινός Μουσταφά αλ Σακχαρζί δεν αποδέχθηκε το πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα και προσέφυγε στα δικαστήρια...


 κερδίζοντας τελικά την ηθική ικανοποίηση, «αδειάζοντας», όμως, την τσέπη του...
Κατά καιρούς έχουμε ασχοληθεί με ιστορίες τρέλας. Αυτό που έκανε ένας Ιρακινός στην Αυστραλία, όμως, ξεπερνά τα... συνηθισμένα. Ο Μουσταφά αλ Σακχαρζί παραβίασε το όριο ταχύτητας, με αποτέλεσμα να παραλάβει κλήση 250 δολαρίων για υπέρβαση. Εκείνος θεώρησε ότι δεν είχε διαπράξει κάποια παράβαση και επειδή τον... έπνιγε το δίκιο και δεν ήθελε να πληρώσει, προσέφυγε στο δικαστήριο. Πόσο του βγήκε ο... λογαριασμός; Σχεδόν 20.000 δολάρια!
Η ιστορία μας ξεκίνησε το 2011, όταν ο Ιρακινός μετανάστης Μουσταφά αλ Σακχαρζί, έτρεχε με 88 χιλιόμετρα σε έναν δρόμο που το όριο ήταν 37 χιλιόμετρα. Ο Ιρακινός, που βρισκόταν στην Αυστραλία από το 2002, παρέλαβε κλήση 250 δολαρίων, διότι βάσει του ραντάρ της τροχαίας, είχε υπερβεί το όριο.
«Σε καμία περίπτωση δεν παραβίασα το όριο. Μέχρι τώρα δεν μπορούσα να μιλήσω και να διεκδικήσω το δίκιο μου. Πλέον μπορώ και θα το κάνω», δήλωσε στα τοπικά Μέσα. Για το λόγο αυτό προσέφυγε στη δικαιοσύνη και ξόδεψε σχεδόν 20.000 δολάρια σε δικηγόρους και παραστάσεις, προκειμένου να αποδείξει ότι έκανε λάθος το ραντάρ.
Ο Μουσταφά κέρδισε την υπόθεση και δεν πλήρωσε τα 250 δολάρια του προστίμου. Ωστόσο, του έμεινε μόνο η ηθική ικανοποίηση, καθώς... μπήκε μέσα πάνω από 19.500 δολάρια, στη σχεδόν πεντάχρονη δικαστική του διαμάχη με το Δημόσιο της Αυστραλίας.

 
Top