Δευτέρα στο Β Σινά οι δυνάμεις της αιγυπτιακής ασφάλειας σκότωσαν 22 υπόπτους μαχητές που στόχευαν να επιτεθούν στις δυνάμεις της τάξης σύμφωνα με πηγές.

Η Αίγυπτος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εξέγερση στο Σινά που είχε σαν απαοτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες μετά την ανατροπή του Μόρσι το 2013.


Οι πηγές ανέφεραν ότι οι δυνάμεις της τάξης έπληξαν μια ομάδα ατόμων που συσκεφθόταν έξω από ένα τζαμί νότια της πόλης Cheikh Zuwayed.Αυτοί προετοίμαζαν μια επίθεση σε θέσεις του στρατού. Οι αρχές έβαλαν επίσης εναντίον οχήματος που επέβαιναν 4 άτομα και μιας μοτοσυκλέτας με 2 αναβάτες.

Νωρίτερα τη Δευτέρα τουλάχιστον 8 αστυνομικοί και πολίτες τραυματίστηκαν από εκρήξεις που σημειώθηκαν σε 2 σπίτια στην El-Arish, την πρωτεύουσα της επαρχίας του Β Σινά σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας και ιατρικές πηγές. Οι τρομοκράτες είχαν παγιδεύσει 2 γειτονικά κτίρια με βόμβες που άλλοτε ανήκαν στην αστυνομία ανέφεραν οι πηγές.Η δύναμη των εκρήξεων ήταν τέτοια που ένα μεγάλο μέρος των οικιών κατέρρευσαν τραυματίζοντας 3 αστυνομικούς και 5 πολίτες.Η οργάνωση που ενεργοποιείται στο Σινά δήλωσε υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος.


Πηγή
 
Top