Ένα όχι και τόσο απρόσμενο ατύχημα σημειώθηκε την Τετάρτη, σε παιδική χαρά στο Αιγάλεω, στη συμβολή των οδών Βέροιας και Δωδεκανήσου. Επτάχρονο κοριτσάκι, παίζοντας αμέριμνα σε κάποιο παιχνίδι, έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων, που και νοσηλεύθηκε για δυο μέρες. Μιλήσαμε με την μητέρα, που που είδε το παιδί της να πέφτει και να λιποθυμά, καθώς και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο της πόλης.

Δυο μέρες στο Παίδων έμεινε η μικρή. Ευτυχώς, τέλος καλό!
Το "Χαϊδάρι Σήμερα" παρακολουθεί στενά το θέμα των παιδικών χαρών (βλέπε σχετικά κείμενα στο τέλος) και θέλησε να μάθει από πρώτο χέρι τι έφταιξε και κινδύνεψε ένα παιδί. Σημαντική είναι η μαρτυρία ανθρώπου που βρισκόταν μπροστά στη σκηνή και είπε πως το κοριτσάκι έπαιζε σε όργανο, κάτω από το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί ειδικό σκάμμα με άμμο, για να αποφεύγονται τραυματισμοί από πτώσεις.

"Νόμιζα πως πέθανε"

Επισκεφτήκαμε την "επίμαχη" παιδική χαρά, όπου συναντήσαμε το άτυχο παιδί με τη μητέρα του. 

Σε αυτοψία που κάναμε διαπιστώσαμε πως το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν διαθέτει προστατευτικό κάγκελο και σε ένα σημείο του και ο κίνδυνος πτώσης είναι ορατός. Από την άλλη, το έδαφος δεν είναι επικαλυμμένο με το κατάλληλο δάπεδο. 

Από εδώ έπεσε το παιδί. 

Συναντήσαμε τη μητέρα του παιδιού, που μάς μίλησε για την μεγάλη αγωνία που πέρασε. Μας περιέγραψε με βαθύ αναστεναγμό την άτυχη στιγμή. «Είδα το παιδί μου να πέφτει στο έδαφος και να χτυπάει στο κεφάλι. Πετάχτηκα από το παγκάκι. Νόμιζα πως σκοτώθηκε». Το παιδί νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο για δύο ημέρες. Οι γιατροί διέγνωσαν δύο ραγίσματα στο αυχένα και αποφάσισαν να του τοποθετήσουν νάρθηκα (κολάρο) επί 24ωρου βάσεως, για μία εβδομάδα. Επιφυλάχτηκε να προχωρήσει σε καταγγελία στο Δήμο και να ακολουθήσει κάθε νόμιμη οδό.

"Μας είπε πως εμείς φταίμε!"

Την ώρα του ρεπορτάζ μας πλησίασαν γονείς και μας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κακή καιανασφάλιστη κατάσταση του χώρου και των οργάνων - παιχνιδιών. Μάλιστα ένας άλλος γονιός εξέφρασε την αποστροφή του, λέγοντας μας πως δημοτικός υπάλληλος τους είπε πως εκείνοι φταίνε επειδή φέρνουν τα παιδιά τους για παιχνίδι στο συγκεκριμένο χώρο. 

http://xaidarisimera.blogspot.gr/2015/06/7.html
 
Top