Η «Πρώτη αγάπη» του Τζον Ράμπο
Ζωγραφικά έργα του ηθοποιού Σιλβέστερ Σταλόνε παρουσιάζονται σε μια αναδρομική έκθεση με τίτλο "Real Love" (Αληθινή Αγάπη) στην Galerie Contemporaine του Μουσείου της Νίκαιας, στην Γαλλία.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό "The Hollywood Reporter", ο Σταλόνε, περισσότερο γνωστός για τους ρόλους του ως πυγμάχος Ρόκυ Μπαλμπόα και ως βετεράνος του πολέμου στο Βιετνάμ Τζον Ράμπο, δήλωσε ότι ζωγραφίζει καθημερινά. Έχει δημιουργήσει πορτρέτα διασημοτήτων όπως ο Τζέιμς Ντιν ή ο Μάικλ Τζάκσον. Όπως δηλώνει επηρεάζεται από τον γερμανικό και ρωσικό εξπρεσιονισμό και ειδικότερα «από την τόλμη των Καζιμίρ Μάλεβιτς και Φράνσις Μπέικον».

Η έμπνευσή του προέρχεται από τις καταστάσεις της πραγματικότητας. «Δεν μπορείς να μην επηρεαστείς από αυτά που βλέπεις στην τηλεόραση ή στον δρόμο», δηλώνει χαρακτηριστικά, αλλά και από ένα φανταστικό χαρακτήρα που έχει υποδυθεί ο ίδιος. «Προσπαθώ να προβάλλω το υποσυνείδητο του Τζον Ράμπο. Είναι σα να είσαι χαμένος σε ένα στοιχειωμένο δάσος.»

Μιας και ζωγραφίζει αρκετά χρόνια υπάρχουν έργα που συνδέονται με σημαντικές και μεταβατικές περιόδους της προσωπικής του ζωής.

Παλιότερα, τα έργα του είχαν ένα τελείως διαφορετικό θέμα. «Οι διάσημοι ζουν διπλή ζωή, την προσωπική και την επαγγελματική. Το τέλος της καριέρας μιας διασημότητας  είναι ένα λυπηρό γεγονός γιατί οι ευκαιρίες μειώνονται. Αυτό το είδος "θανάτου" είναι ένα σκοτεινό θέμα που με απασχολούσε κάποτε, αλλά όχι πια».

Πάντως γνωρίζει πολύ καλά το είδος της ζωγραφικής τέχνης που υπηρετεί. «Η τέχνη μου δεν εκπαιδεύει, δεν μιλά για κοινωνικά θέματα, δεν είναι πολιτική. Είναι απλά ο αγώνας ενός ανθρώπου, όλα τα καλά και τα άσχημα συναισθήματα που βιώνεις στη ζωή.»

Ωστόσο, ο Σταλόνε δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι ένιωσε περίεργα που προωθούσε τα ζωγραφικά του έργα στη Γαλλική Ριβιέρα ενώ το Φεστιβάλ των Καννών βρισκόταν σε εξέλιξη. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τι του αρέσει να κάνει όταν βρίσκεται στις Κάννες απάντησε: «Μου αρέσει να βιώνω την γαλήνη του ωκεανού από την μία και το άγχος των ανθρώπων του φεστιβάλ, από την άλλη».

Ο 68χρονος ηθοποιός ασχολήθηκε με την τέχνη πολύ καιρό πριν τον κερδίσει η ηθοποιία και τα έργα του έχουν παρουσιαστεί στην Ρωσία, την Ελβετία και το Μαϊάμι.

Ο δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστρόσι, με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Τουίτερ αναφέρθηκε στον ζωγράφο Σταλόνε ως «εμπνευσμένο καλλιτέχνη».  
πηγη
 
Top