Η σύλληψη του Νίκου Μιχαλολιάκου και των υπολοίπων πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι κεντρικό θέμα στους Financial Times, οι οποίοι σε άρθρο τους αναφέρονται...
 στους λόγους της ανόδου του ακροδεξιού κόμματος και την είσοδο του στη Βουλή.
Σε δημοσίευμα τους, οι FT αναφέρονται στις συλλήψεις Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη, Παππά, Παναγιώταρου, Λαγού και Μίχου, τις οποίες χαρακτηρίζει ως «την μεγαλύτερη πολιτική δίωξη από την πτώση της Χούντας το 1974», ενώ παραθέτει και τις δηλώσεις του Χρήστου Παππά έξω από την ΓΑΔΑ και αργότερα κατά τη μεταφορά του στην Ευελπίδων.

Ετσι ανέβηκε το ακροδεξιό κόμμα...


Στη συνέχεια, οι Financial Times αναφέρονται και στα αίτια της ανόδου της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας πως κατάφερε να μπει στη Βουλή χρησιμοποιώντας αντιμνημονιακό και αντιμεταναστευτικό λόγο. «Το κόμμα κέρδισε τη στήριξη των πολιτών, κρύβοντας τις ακραίες του ρίζες και παρουσιάζοντας τον εαυτό σαν μια πατριωτική δύναμη, ενώ παράλληλα περιπολούσε τους δρόμους, ψώνιζε για ηλικιωμένους και μάζευε τα ενοίκια για ιδιοκτήτες ακινήτων που τα είχαν νοικιάσει σε αλλοδαπούς».

Κλείνοντας, οι FT αναφέρονται στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές, αλλά και «στις παρατηρήσεις ορισμένων οι οποίοι ρωτούν γιατί οι αρχές δεν έδρασαν με τον ίδιο τρόπο στη βία της ακροαριστεράς, όπως η δολοφονία των τριών εργαζομένων της Marfin το 2010, από φερόμενους αναρχικούς».(Πηγή:thestival.gr )
 
Top