...ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟΝ ΟΛΠ...
Τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αξιοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, μέσω της πώλησης μετοχών του εξέφρασε ο υπουργός...
Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτης, κατά τη συνάντησή του με τον δήμαρχο Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκο.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στα οφέλη που θα επέλθουν για την τοπική κοινωνία και τη χώρα...


 «Δεν είναι μόνο το ύψος του χρηματικού ανταλλάγματος που θα εισρεύσει στα δημόσια ταμεία. Εκείνο που, επιπρόσθετα, εγώ προτάσσω ως βασική προϋπόθεση είναι οι εγγυήσεις που θα καταβάλλει ο εκάστοτε υποψήφιος για την εκτέλεση επενδύσεων, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ, τα επόμενα 5 χρόνια και τη συνακόλουθη δημιουργία θέσεων εργασίας», σημείωσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Εκτενής συζήτηση έγινε για την αναβάθμιση του λιμανιού, το πάγιο αίτημα του δήμου για παραχώρηση στον Πειραιά των εκτάσεων που δεν εντάσσονται σε λιμενικές δράσεις, για το νέο σταθμό κρουαζιέρας, αλλά και για την αναγκαιότητα υλοποίησης κυκλοφοριακών παρεμβάσεων στην πόλη προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των επισκεπτών προς αυτήν.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον υπουργό και το δήμαρχο να συγκλίνουν σε μια σειρά επιμέρους ζητημάτων, όπως την επιτάχυνση των διαδικασιών απόδοσης στον δήμο Πειραιά της «Παγόδας», την προώθηση ρύθμισης, ώστε να αποδίδεται στον δήμο ποσοστό επί του εισιτηρίου των επιβατών της ακτοπλοΐας που αναχωρούν από το λιμάνι του Πειραιά, καθώς και τη σύγκλιση διευρυμένης σύσκεψης στο Δημαρχείο, ενόψει της φιλοξενίας στο λιμάνι της πόλης, της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας, το 2015.
Πηγή : 
pireasnews.gr/
 
Top