Περιπλέκεται το μυστήριο γύρω από τον ιδιοκτήτη ενός σούπερ γιοτ μήκους 82 μέτρων, που παραμένει εγκαταλελειμμένο στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα εδώ και πάνω από έναν χρόνο.




Το Alfa Nero, ένα πολυτελές γιοτ που μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και διαθέτει πισίνα υπερχείλισης η οποία μετατρέπεται σε ελικοδρόμιο, ανήκει –όπως γράφεται εδώ και χρόνια- στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Guryev, ιδρυτή της PhosAgro, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείας λιπασμάτων του κόσμου.




Το σκάφος είχε κατασκευαστεί αρχικά για τον Έλληνα επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο. Σύμφωνα με yachtbible.com, ο ιδιοκτήτης του αποφάσισε να το πουλήσει το 2009 αντί 190 εκατ. δολαρίων. Όμως όταν το 2011 δεν είχε βρεθεί ακόμα αγοραστής, η τιμή του έπεσε στα 120 εκατ. δολάρια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Andrey Guryev το αγόρασε το 2014.



Ωστόσο, ο Guryev, που διαθέτει περιουσία 10,1 δισ. δολαρίων, αντιμετωπίζει κυρώσεις από τη Δύση.



Έτσι τώρα, οι δικηγόροι του επιμένουν ότι ο επιχειρηματίας δεν είναι ο ιδιοκτήτης του σκάφους, το οποίο έχει συσσωρεύσει λογαριασμούς άνω των 500.000 δολαρίων όσο καιρό παραμένει στη χώρα της Καραϊβικής, λόγω του κόστους των καυσίμων, του ηλεκτρικού ρεύματος και της σίτισης του 5μελούς πληρώματος.



«Όπως έχουμε ενημερώσει τις αρχές της Αντίγκουα, ο κ. Guryev ούτε κατέχει ούτε ελέγχει το Alfa Nero και απλώς χρησιμοποιεί κατά καιρούς το σκάφος στο πλαίσιο εμπορικής ναύλωσης από το 2014», απάντησε ο δικηγόρος του επιχειρηματία όταν ερωτήθηκε σχετικά από το Bloomberg.



Ο διευθυντής του λιμανιού της Αντίγκουα, Darwin Telemaque, δήλωσε την Τρίτη ότι εάν κανείς δεν αποδείξει την ιδιοκτησία του Alfa Nero έως τις 31 Μαρτίου, θα αναγκαστεί να το βγάλει σε δημοπρασία.



ADVERTISING




moneyreview.gr
 
Top