Της Ιωάννας Υψηλάντη
Όλα αλλάζουν!
Τα πάντα ανατρέπονται, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, είτε αυτό είναι... παγκόσμια κυριαρχία, είτε παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα, είτε παγκόσμιο εμπόριο, είτε παγκόσμιες συμμαχίες είτε παγκόσμιοι θεσμοί.
Γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες αυτών των αλλαγών, όσο κι αν δεν το συνειδητοποιούμε. Όσο κι αν το αγνοούμε, όσο κι αν "κολλάμε" σε προηγούμενα στερεότυπα και ιδεοληψίες.
Ένας τοπικός πόλεμος ήταν η αφορμή να ταρακουνηθούν οι παγκόσμιες ισορροπίες, που, ούτως ή άλλως, είχαν χρεοκοπήσει, τόσο οικονομικά, όσο και ηθικά. Η απληστία για αμύθητα κέρδη, σε βάρος της ανθρωπότητας, της χρεωκοπίας κρατών και πανανθρώπινων αξιών, έγινε ο τάφος των επιδιώξεων της παγκοσμιοποίησης.
Νέοι παίκτες βγήκαν στο προσκήνιο, βγάζοντας γλώσσα, στους παγκόσμιους αστυνόμους και στις εντολές τους.. Νέες συμμαχίες δημιουργήθηκαν, χωρίς τον φόβο των επιθέσεων κάθε είδους και νέες νόρμες τέθηκαν, στους εκβιαστές.
Τώρα, η ΚΑΘΕ χώρα θα πρέπει να είναι και να υπολογίζεται, ως ισότιμη, ανεξάρτητη και αυτόνομη στις επιλογές της.
Τώρα, αναδείχθηκε η ανάγκη, για εθνικά σχέδια δράσης, που θα τονώσουν οικονομίες, απαλλαγμένες, από παγκόσμιες ντιρεκτίβες.
Τώρα οι πολίτες πρέπει να μπουν στην μάχη, για την ανόρθωση της χώρας μας, για την ασφάλεια της, για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της και της τροφικής της αλυσίδας.
Τώρα, οι κυβερνήσεις μας, πρέπει να στηριχθούν στον πλούτο μας και να προχωρήσουν σε δημόσιες επενδύσεις, όχι σε δάνεια, ούτε σε κρατικοδίαιτες ιδιωτικές επενδύσεις, σε κάθε τομέα ανάπτυξης της οικονομίας μας.
Τώρα να εθνικοποιηθούν οι κλεμμένες Δημόσιες επιχειρήσεις μας και η Κεντρική μας Τράπεζα. Δικό μας νόμισμα, που θ΄ανταποκρίνεται στις πηγές του πλούτου μας!
Τώρα χρειαζόμαστε ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική καλών σχέσεων με όλους, πλην φασιστών.
Τώρα! Όχι αύριο!

 
Top