Της Ιωάννας Υψηλάντη
Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες, από πυρά της πολιτοφυλακής, κατά διαδηλωτών, στο... Παρίσι, σήμερα, τα ξημερώματα.
Οι Γαλλικές εκλογές, για την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας δεν είχαν μόνο πανηγυρισμούς, στα κομματικά επιτελεία, αλλά σημαδεύτηκαν και από δεκάδες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν, σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας με το σύνθημα "Ούτε Μακρόν, ούτε Λεπέν".
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων χιλιάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους, αμφισβητώντας την  εγκυρότητα των εκλογών και θεωρώντας "πειραγμένα" τα αποτελέσματα.
Ένα αυτοκίνητο, που ο οδηγός του αρνήθηκε να υπακούσει, σε εντολή της πολιτοφυλακής για να σταματήσει, δέχτηκε πυρά με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο, από τους επιβαίνοντες.
Προφανώς, είχε δοθεί τέτοια εντολή.
Οι μυστικές υπηρεσίες φαίνεται να περίμεναν αυτές τις εκδηλώσεις και ο Μακρόν, αντί να πάει στο Μέγαρο των Ηλυσίων,  μετά την εκλογή του, άλλαξε διαδρομή, την τελευταία στιγμή και κατευθύνθηκε, στις Βερσαλλίες.
Φαίνεται ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή. Δύσκολες μέρες ξημερώνουν για τον Μακρόν, παρά το 58,55%, που συγκέντρωσε, στις εκλογές με την βοήθεια του "Αριστερού" Μελανσόν.
Αντιθέτως, η "ακροδεξιά", όπως χαρακτηρίζεται κάθε πολιτικός, που τάσσεται υπέρ μιας εθνικής πολιτικής ανάπτυξης και αμφισβητεί την παγκοσμιοποίηση, Μαρί Λεπέν, συγκέντρωσε το 41, 45% των ψήφων.
Το ποσοστό της Λεπέν μάλλον θα πρέπει να ανησυχεί τους "νονούς", που δίνουν σε κάθε πολιτικό χαρακτηρισμούς, όπως "δημοκράτης", ή "ακροδεξιός",  ανάλογα με τα συμφέροντα του επιλεγμένου αχυράνθρωπου τους,  που θέλουν να επικρατήσει.
Γιατί, απλούστατα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το 41% του Γαλλικού λαού "ακροδεξιό", για τις επιλογές του. Ούτε μπορεί να χαρακτηριστεί "δημοκρατικό" το 55%.
Όπως, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "δημοκράτης" ο Σόρος των πολύχρωμων επαναστάσεων και των χορηγιών σε ανατροπές δημοκρατικά εκλεγμένων αρχηγών κρατών.
Και τι σύμπτωση!
Ο Μακρόν, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, φωτογραφήθηκε, σε θερμή χειραψία με τον Αλέξανδρο Σόρος!

 
Top