Η πρόσκληση στον πρόεδρο της Ουκρανίας δεν κατέληξε απλά σε ένα τεράστιο φιάσκο, αλλά στάθηκε η αφορμή να αμφισβητηθεί ο κ. Μητσοτάκης εκ των έσω.

Αμέσως μετά την ομιλία προκλήθηκε σάλος. Ωστόσο τα πυρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν προέρχονταν μόνο από την αντιπολίτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και μίλησε για «μεγάλο λάθος». Δεν ήταν καθόλου τυχαία η κίνησή του, απομένει άλλωστε μόλις ένας μήνας μέχρι το συνέδριο της ΝΔ. Στόχος του ήταν να δείξει  πως είναι ένας κορυφαίος αυτόνομος παράγοντας, ηγέτης μιας μεγάλης κομματικής μερίδας, που δεν θα κάτσει ήσυχος. 

Φαίνεται πάντως πως τα κάθε λογής δεξιά χτυπήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, είχαν αποτέλεσμα. Αρχικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε προφανώς προμαγνητοσκοπημένο μήνυμα, δεν είπε την παραμικρή κουβέντα για τον ναζί που αμαύρωσε το ελληνικό κοινοβούλιο. Όταν πάντως τα πυρά  πύκνωσαν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου,  ψέλλισε  περί «λανθασμένης και άστοχης» συμπερίληψης μηνύματος μέλους του Τάγματος Αζόφ. 
 
Top