Ωρα μηδέν για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, καθώς από σήμερα  1η Σεπτεμβρίου τίθενται σε καθεστώς αναστολής. 

Η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές σε κάθε τόνο ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα.Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο παράτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών στα νοσοκομεία, η υποχρεωτικότητα θα ξεκινήσει κανονικά από 1ης Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, στον ΣΚΑΪ. «Δεν θα κάνει πίσω η κυβέρνηση σε αυτό το θέμα, είναι ζήτημα προστασίας των ίδιων των υγειονομικών και της υγείας των νοσηλευομένων», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας.

8.000 με 10.000 υγειονομικούς σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ θα απουσιάζουν από τις θέσεις τους, γεγονός που απειλεί τη βιωσιμότητα του δημόσιου συστήματος υγείας σε μια στιγμή που το τέταρτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται προ των πυλών.

Οπως προβλέπει ο νόμος, η αναστολή των καθηκόντων αφορά όσους δεν έχουν κάνει τουλάχιστον μία δόση. Παράλληλα, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού που έχει καταβληθεί, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας δεν είναι βέβαιο, ακόμη κι όταν επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά, ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις.

Από σήμερα, 1η Σεπτεμβρίου, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, εκτός των γιατρών, ώστε να καλυφθούν τα κενά τα οποία θα δημιουργηθούν. Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή για λίγες ημέρες.

Οι ανεμβολίαστοι γιατροί σε αριθμούς
Οπως μετέδωσε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο νοσοκομείο του Ρίου 400 υγειονομικοί δεν έχουν κάνει καμία δόση του εμβολίου σε σύνολο 2.000 εργαζομένων, ενώ στον «Αγιο Ανδρέα» από τους 1.300 υγειονομικούς οι 250 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παράλληλα, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, προς το παρόν 150 άτομα δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ στο ΑΧΕΠΑ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί ανέρχονται σε 120.
 
Top