Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την κλήση γιατρών «άσχετων ειδικοτήτων» για τη στελέχωση τμημάτων COVID. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στην Ομοσπονδία, στο νοσοκομείο Καλαμάτας καλούνται εκ της διοίκησης και του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας να εργαστούν στο τμήμα COVID ιατροί άσχετων ειδικοτήτων (χειρουργικής, ορθοπαιδικής, οφθαλμολογίας, κλπ) υπό τη σκεπή του Διευθυντή πνευμονολόγου.

«Με λίγα λόγια η στελέχωση ενός τέτοιου τμήματος αντί να γίνεται με προσλήψεις γιατρών συναφών ειδικοτήτων, ήτοι πνευμονολόγων και παθολόγων, ουσιαστικά προωθείται με μετακινήσεις γιατρών άσχετων προς τη νόσο Covid, θέτοντας σε κίνδυνο τους ασθενείς αλλά και εκθέτοντας ηθικά και νομικά τους γιατρούς» σχολιάζει η ΟΕΝΓΕ.

Στη συνέχεια, η Ομοσπονδία χαρακτηρίζει ως «παραμύθι της κυβέρνησης τις αναφορές σε εκατοντάδες προσλήψεις. 

Έτσι, αφού χαρακτηρίζει ως παράνομη την ενέργεια της διοίκησης του νοσοκομείου καλεί τη διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και τη διοικήτρια του νοσοκομείου Καλαμάτας όπως επίσης και το διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας, «να αποσύρουν τις παράνομες και επικίνδυνες εντολές τους που αφορούν μετακινήσεις γιατρών σε τμήματα Covid χωρίς να έχουν σχετικό τίτλο ειδικότητας».

Παράλληλα, ζητάει να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του τμήματος Covid του νοσοκομείου Καλαμάτας.
 
Top