Η συγκέντρωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία χθες το πρωί, με αφορμή την απομάκρυνση περίπου έξι χιλιάδων ανεμβολίαστων υγειονομικών, συνοδεύτηκε από την παρουσία τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τον πρώην υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, παρούσα και η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης υγείας  Δώρα Αυγέρη και η βουλευτής Ραλλία Χρηστίδου.

Ο Παύλος Πολάκης πήρε την ντουκούκα από τα χέρια του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και απευθυνόμενος προς τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους έξω από το Υπουργείο Υγείας στην Αριστοτέλους, μίλησε για οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης να το δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας.



Ο διάλογος Πολάκη - Γιαννάκου
Ειδικότερα, ο κ. Πολάκης ανέφερε πως από το 1974 και μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση δεν έχει απολύσει δημοσίους υπαλλήλους. Κι αυτό το κάνει, όπως είπε, για να βάλει τα ιδιωτικά συμφέροντα στην Υγεία, να κάνει τα δημόσια νοσοκομεία ιδιωτικού δικαίου και να προχωρήσει τις συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα. Δηλαδή, όπως ανέφερε, επιδιώκει να δημιουργήσει «τρύπες» στο ΕΣΥ.


«Ενώ θα μπορούσε ένα 5% με 6% που είναι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, να τους απορροφήσει σε θέσεις στα μετόπισθεν», όπως είπε ο Παύλος Πολάκης.
Παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος απευθυνόμενος προς τον Παύλο Πολάκη, διαμαρτυρήθηκε για την πολιτική που ο ίδιος εφάρμοσε στο Υπουργείο Υγείας, λέγοντας του ότι επί της θητείας του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού, δεν ενέταξε τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
«Το ξέρεις ότι το θέμα ήταν δύσκολο, αλλά δεν είναι το ίδιο με το να απολύουν υπαλλήλους», του ανταπάντησε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ. «Σε μένα τα έκανες μπάχαλο κι εδώ δεν κάνεις τίποτα. Σε έχουν πάρει οι εξελίξεις από κάτω», πρόσθεσε.
 
Top