Γραπτά μηνύματα (sms) που αντάλλασσε με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά προκειμένου να δρομολογηθεί το στήσιμο του «ΣΥΡΙΖΑ Channel» παρουσιάζει στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ο  Χρήστος Καλογρίτσας. 

Κατά την διάρκεια του δεύτερου μέρους της κατάθεσης, ο μάρτυρας προσκόμισε στην προανακριτική κρίσιμο αποδεικτικό υλικό το οποίο, όπως αναφέρουν στελέχη της επιτροπής, ενισχύει τις ενδείξεις πιθανής τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τον πρώην υπουργό. Η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα θα συνεχιστεί σε τρίτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο μάρτυρας επανέλαβε ότι η συνεργασία του με την εταιρεία CCC για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού έγινε κατόπιν οδηγιών του πρώην υπουργού Νίκου Παππά. «Με δασκάλεψε να πάω στους Αραβες (CCC)» φέρεται να είπε ο μάρτυρας για να παραθέσει γραπτή συνομιλία που είχε την επίμαχη περίοδο με τον πρώην υπουργό. Συγκεκριμένα, ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι λίγες ημέρες πριν την συνάντησή του με τους εκπροσώπους της CCC στο Πόρτο Χέλι, έστειλε μήνυμα στον κ. Παππά με το οποίο του ζητούσε οδηγίες.

Σύμφωνα πάντα με τον μάρτυρα εκείνη η συνομιλία έχει ως εξής:
Όπως φαίνεται από το έγγραφο που κατέθεσε ο κ. Καλογρίτσας στην προανακριτική επιτροπή  η ανταλλαγή των SMS έχει ως εξής:

- Χρ. Καλογρίτσας: Νίκο μου! Καμάρι μου! Και λεβέντη μου! Επειδή στις 19:00 αναχωρώ για Πόρτο Χέλι, αλλά δεν κατάλαβα και πολλά (μάλλον ΤΙΠΟΤΑ) πρέπει να ξέρω κάτι
- Ν. Παππάς: Να μιλήσουμε
- Χρ. Καλογρίτσας: το SMS το προηγούμενο που έλαβες βγήκε λάθος, ακολουθεί ολοκλήρωσή του: … από χθες, είπες σήμερα το απόγευμα θα τα λέγαμε. Επειδή στις 19:00… να ξέρω κάτι φρόντισε πριν φύγω να με ενημερώσεις, γιατί αν δεν μιλήσουμε αποτέλεσμα (μάλλον) δεν θα έχουμε!
{ΕΙΜΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ! ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΡΑ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ!}
Εσύ ξέρεις, εσύ αποφάσισε!! Ξανά λέω: ΑΝ, δεν τα πούμε.. Τζίφος θα είναι το Πόρτο Χέλι
- Ν. Παππάς: Οκ. Μιλάμε πριν φύγεις.
- Ν. Παππάς: Κατά τις 6
- Χρ. Καλογρίτσας: Περιμένω!
- Χρ. Καλογρίτσας: Να περάσω από σένα;
- Χρ Καλογρίτσας: Κατά τις 6, σύντροφε πού; Σε εσένα ή εδώ;
- Ν. Παππάς: περίμενε λίγο
- Χρ. Καλογρίτσας: ό,τι πεις και όταν πεις ! Αρκεί να φύγω από σένα στις 7! Σ.


Το απόσπασμα των sms που κατέθεσε ο μάρτυρας στην επιτροπή αποτελεί μία από τις 154 σελίδες που φαίνεται να αποτελούν το επίμαχο αρχείο Καλογρίτσα, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιπες σελίδες να περιλαμβάνουν γραπτά μηνύματα.

Δείτε το έγγραφο με τα μηνύματα:


Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή του ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας ανέφερε ότι στη συνάντηση με τους Χούρι στο Πόρτο Χέλι ήταν παρών και ένας βουλευτής. Ο μάρτυρας δεν αποκάλυψε το όνομα του βουλευτή είπε όμως ότι δεν ανήκει στην ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ.
Συνολικά ο μάρτυρας φέρεται να κατέθεσε αρκετά μηνύματα που δείχνουν ότι υπήρξε αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ Καλογρίτσα – Παππά.

Καλογρίτσας: «Οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία»
Πέραν αυτού, ο Χρήστος Καλογρίτσας επανέλαβε ότι η εμπλοκή του στο σχέδιο δημιουργίας «ΣΥΡΙΖΑ Channel» έγινε μετά από πρόσκληση του Νίκου Παππά ενώ υποστήριξε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η ηγεσία της Κουμουνδούρου του ζητούσε να μπει «μπροστινός» για διάφορες δουλειές. Ο ίδιος φέρεται να είπε ότι η συνεργασία του με τον πρώην υπουργό ήταν τόσο στενή ώστε τα μέλη της «ομάδας Παππά» όπως την αποκάλεσε διεκπεραίωνε τις εργασίες της στα γραφεία του γνωστού εργολάβου στην Νέα Σμύρνη.
«Τον Οκτώβρη του 2015 κλήθηκα να συνεργαστώ. Να βοηθήσω σε μια πρόσκληση του Νικου Παππά και κάποιων άλλων για ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ για τα οποία μιλήσαμε τότε ήταν το καναλι κι αλλά Μέσα. Ο Νικος με τις αρμοδιότητας του υπουργού που είχε τότε ήθελε να δημιουργηθεί μια υποστηρικτική ομάδα ΜΜΕ. Δέχθηκα να δώσω το όνομα μου. Δεν μπορούσα να δώσω τίποτε άλλο. Πάντα είχα πολλά λεφτά όμως τότε τα χρήματα μου ήταν δεσμευμένα» φέρεται να είπε ο κ. Καλογρίτσας για να προσθέσει σε άλλο σημείο «Εμένα και της γυναίκας μου μας είχε απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα. Εγώ είχα πάρει, μου είχαν δώσει τον ρόλο του ονοματοδότη. Όταν κάθε τόσο μου ζητούσαν κάπου να συνεισφέρω πάντοτε ανταποκρινόμουν. Ξεκινήσαμε αυτή την οργάνωση κι εγώ ήμουν δίπλα τους. Όλα πήγαιναν ρολόι. Φθάσαμε να ξεκινήσουμε με το καναλι που ετοιμαζότανε να υπάρξει και μια εφημερίδα. Είχα στηρίξει και το Κόκκινο (ραδιόφωνο ΣΥΡΙΖΑ). Δίπλα τους ήμουν και οι ομάδες του Νίκου Παππά δουλεύανε στα δικά μου γραφεία. Στη νέα Σμύρνη. Μερικές δεκάδες άτομα. Ο Νίκος Παππάς τους έστειλε. Αν σταχυολογήσω τα στοιχεία, μπορεί και να βρω ποιοι ήταν. Όλο και κάτι θα βρούμε».
 
Top