Τελ Αβίβ. 

Το βασικό δεξί κόμμα της Ισραηλινής αντιπολίτευσης υποστηρίζει την κυβέρνηση ενότητας, η οποία ενδέχεται να τερματίσει τα 12 χρόνια της θητείας του Πρωθυπουργού Νετανιάχου,  μεταδίδει το BBC..

 Ο επικεφαλής του ακροδεξιού Bennett δήλωσε: Θα εργαστώ με όλη μου τη δύναμη για να σχηματίσω κυβέρνηση εθνικής ενότητας μαζί με το Yair Lapid. 
”Τα ισραηλινά κόμματα της αντιπολίτευσης καταλήγουν σε συμφωνία για εκδίωξη του Νετανιάχου, μετά από περισσότερα από 12 χρόνια ως πρωθυπουργoύ” μεταδίδει η washingtonpost! Συμμαχία κεντρώων, φιλελεύθερων και συντηρητικών κατέληξαν σε συμφωνία για ανάδειξη κυβέρνηση συνασπισμού ρίχνοντας τον Νετανιάχου.

Εμβολίασε το 60% αλλά το 40% παραμένει αμετάπειστο και το έκανε κι εχθρικό με τα μέτρα απαρτχάιντ γκετοποίησης και κοινωνικού πειραματισμού που πήρε…Ωστόσο και στο 60% μεγάλο είναι το ποσοστό της αντιπολίτευσης αφού οι περισσότεροι εκβιάστηκαν με στυγνό Οτγουελιανό τρόπο για να εμβολιαστούν και του το κρατάνε.. Δεν ήταν εμβολιασμός κατά συνείδηση. 

Κατάφερε με τον άτεγκτο χειρισμό του στο παλαιστινιακό να προκαλέσει εξέγερση ως και στο εσωτερικό του Ισραήλ ενώ κατά τη τελευταία διαμάχη επλήγησαν στρατηγικοί στόχοι κι υποδομές ενώ ο συριακός πύραυλος που έφθασε στη Dimona κι απείλησε με πυρηνικό ολοκαύτωμα τον καθιστούν αναξιόπιστο αφού έκαψε το δυνατό χαρτί του που ήταν άμυνακαι  ασφάλεια..Επέρχονται γενικότερες αλλαγές χαρακτηριστικό ότι και για την προεδρία διεκδικεί το χρίσμα η χήρα του μετριοπαθή Σιμόν Πέρες, η  Μύριαμ...

Οι πολιτικές διαπραγματεύσεις εντάθηκαν την Κυριακή στο Ισραήλ λίγες μέρες πριν από μια βασική προθεσμία για τη δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού, που θα σηματοδοτήσει το τέλος της εποχής του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, του πιο μακρόβιου πρωθυπουργού στην ιστορία της χώρας.

Μετά το τέλος της σύγκρουσης μεταξύ του Ισραήλ και του παλαιστινιακού ισλαμικού κινήματος Χαμάς στις 21 Μαΐου, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Γιάιρ Λαπίντ ενέτεινε τις διαπραγματεύσεις με τα κόμματα σε μια προσπάθεια σχηματισμού νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Μαρτίου.

Η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που ελήφθη στις αρχές Μαΐου από τον Πρόεδρο Reuven Rivlin, διαρκεί έως την Τετάρτη 2 Ιουνίου στις 11.59 μ.μ. τοπική ώρα (20.59 GMT).

Ανατέθηκε στον επικεφαλής του κεντρώου σχηματισμού Yesh Atid («Υπάρχει ένα μέλλον»), τον Lapid να σχηματίσει κυβέρνηση μετά την αποτυχία του απερχόμενου πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος αντιμετωπίζει δίκη για διαφθορά σε μια σειρά υποθέσεων..

Μετά από εβδομάδες που σημαδεύτηκαν από τον πόλεμο 11 ημερών μεταξύ Παλαιστίνης και του ισραηλινού στρατού, των εντάσεων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και των συγκρούσεων, ακόμη και των ταραχών σε Ιουδαοαραβικές πόλεις του Ισραήλ, επανέρχεται η ιδέα της «κυβέρνησης εθνικής ενότητας» πίσω στο προσκήνιο.

“Ήρθε η ώρα για μια νέα κυβέρνηση (…) Αυτή είναι μια ιστορική ευκαιρία για την κατάρρευση των εμποδίων που χωρίζουν την ισραηλινή κοινωνία, για την ένωση θρησκευτικών και κοσμικών, αριστερών, δεξιών και κεντρικών”, τόνισε ο κ. Lapid, αναλαμβάνοντας την εντολή τον Μάιο.
Για να επιτύχει μια τέτοια κυβέρνηση ενότητας, ο κ. Lapid πρέπει στην πραγματικότητα να συγκεντρώσει 61 βουλευτές από τους 120 στο Knesset, στο ισραηλινό κοινοβούλιο.
Στηρίζεται στην υποστήριξη της αριστεράς, του κέντρου και των δύο δεξιών κομμάτων, συνολικού αριθμού 51 βουλευτών, εξ ου και το τελευταίο σπριντ για να προσπαθήσει να πείσει το ριζοσπαστικό δεξιό κόμμα Yamina του Naftali Bennett (7 έδρες) και τους Άραβες βουλευτές προς υποστήριξη.

Το Camp Bennett έγινε την Κυριακή.
Lapid και Bennett δείχνουν την πόρτα εξόδου στον Benjamin Netanyahu στην εξουσία για 15 χρόνια.

Ο Naftali Bennett εντάσσεται στον αντι-Νετανιάχου συνασπισμό,  ήταν η τελευταία εκρεμμότητα.
Μετά από τέσσερις εκλογές σε λιγότερο από δύο χρόνια η αντιπολίτευση κατορθώνει την εκπαραθύρωσή του…

“Ο Νετανιάχου βρίσκεται σε απελπιστική κατάσταση … ” δήλωσε η κυρία Talshir. “Ο Νετανιάχου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη στρατιωτική κλιμάκωση” με τη Χαμάς για να υπονομεύσει την ιδέα της “αλλαγής κυβέρνησης” που υποστηρίζεται από Άραβες βουλευτές και “άσκησε τεράστια πίεση στον Ναφτάλι Μπενέτ για να ενταχθεί στο στρατόπεδο της δεξιάς”, η αναλύτρια Ντάλια Σέιντλιν είπε στο AFP. Αλλά “ο Naftali Bennett έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Νετανιάχου είναι στην εξουσία για πάρα πολύ καιρό και αποσπάται από τις νομικές του αντιπαραθέσεις” είπε. ”Ο πρόεδρος του κόμματος Yamina ο Naftali Bennett θα κάνει τα πάντα για να σχηματίσει κυβέρνηση ενότητας. 

Ο θυμός του Νετανιάχου”(timesofisrael)
Το ίδιο μέσο προσθέτει: Ο πρόεδρος του Yamina ο Naftali Bennett έδωσε την πολυαναμενόμενη ομιλία του την Κυριακή το απόγευμα. Ο επικεφαλής του ριζοσπαστικού δεξιού ισραηλινού κόμματος ανακοίνωσε λοιπόν την Κυριακή την πρόθεσή του να προσχωρήσει στο στρατόπεδο του Γιάιρ Λάπιντ. «Ανακοίνωνω ότι θα κάνω τα πάντα για να σχηματίσω κυβέρνηση ενότητας με τον φίλο μου Yaïr Lapid», δήλωσε ο Bennett, σχετικά με την πρόθεσή του να ενταχθεί στο συνασπισμό του αρχηγού της αντιπολίτευσης που προσπαθεί να σχηματίσει «Κυβέρνηση εθνικής ενότητας». «Αυτή η κυβέρνηση θα αποτελέσει κίνδυνο για την ασφάλεια του Κράτους του Ισραήλ. Αυτή είναι η απάτη του αιώνα », είπε..ο Νετανιάχου κάπως τραμπικός ή μου φαίνεται….

ΕΠΕΣΕ Ο ΠΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΣ!!!Το Ισραήλ αποβάλει το ”σωτήρα” του Τέλος Εποχής..μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.


Στη φωτογραφία παραλία του Τελ Αβίβ καθώς άνοιξε η θερινή σεζόν με σεζλόνγκ μόνο για εμβολιασμένους βέβαια μετά την κατακραυγή αποσύρθηκαν ..,.κι αυτά τον έφαγαν..

Με τις πολιτικές του δυσφήμισε το Ισραήλ παγκοσμίως και έθεσε σε κίνδυνο τη διασπορά όσο και το εσωτερικό.Έχασε την επικοινωνιακή μάχη στο διαδίκτυο στο παλαιστινιακό, απειλήθηκαν πυρηνικοί σταθμοί, επλήγησαν αγωγοί και πλατφόρμες πετρελαίου κι αερίου .όλεθρος.. Ισραηλινές ενώσεις επιστήμονες και νομικοί τον διώκουν στο Διεθνές Δικαστήριο με προσφυγή που κατέθεσαν για διαχείριση υγειονομικής κρίσης…Το διεθνές Δικαστήριο τελευταία εγκαλεί το Ισραήλ για εγκλήματά κατά της ανθρωπότητας και πολέμου στη διαμάχη με Παλαιστίνη…

H ήττα του Νετανιάχου είναι ήττα που υπερβαίνει τα στενά εθνικά όρια είναι ήττα του στρατοπέδου του υγιεινίστικου ολοκληρωτισμού αφού αυτός αγόρασε πρώτος το εμβόλιο της Pfizer κι ουσιαστικά το επέβαλε διεθνώς..Πρώτος κάθε φορά έκλεινε για κορωνοιό αεροδρόμια σύνορα επέβαλε πρώτος τα κάθε φορά lockdown. Επέβαλε πρώτος περιορισμούς σε μη εμβολιασμένους και ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού διάκρισης πολιτών χώρισε σε πράσινους και μωβ τους πολίτες. Πρωτοπόρος σε εκβιαστικό εμβολιασμό προχωρώντας κατ΄ουσίαν τον υποχρεωτικό σε διάφορες επαγγελματικές κατηγορίες.. Eνώ είναι ο πρώτος μετά τις ΗΠΑ στον πειραματικό εμβολιασμό παίδων αφού έχει δρομολογήσει να εμβολιάζει παιδιά ηλικίας 12-15 ετών από την επόμενη εβδομάδα. Το πάθημα του Νετανιάχου είναι χρήσιμο μήνυμα για μιμητές του!!!

Έφτασε στο σημείο να παραδεχθεί πως έκανε την κοινωνία του πειραματικό εργαστήρι!!!!!
dimpenews.com  
 
Top