Σε  σοβαρές καταγγελίες έχει προχωρήσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), τόσο για τη στελέχωση των ΜΕΘ όσο και για τις μετακινήσεις γιατρών σε εμβολιαστικά κέντρα.


«Παρά τις σχετικές κυβερνητικές δηλώσεις, παρατηρούνται απαράδεκτες καθυστερήσεις στη στελέχωση των ΜΕΘ με μόνιμο ιατρικό προσωπικό», τονίζει η ΟΕΝΓΕ με ανακοίνωσή της και προσθέτει: 
Παρά τις σχετικές κυβερνητικές δηλώσεις, παρατηρούνται απαράδεκτες καθυστερήσεις στην στελέχωση των ΜΕΘ με μόνιμο ιατρικό προσωπικό.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα νοσοκομεία «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» όπου καθυστερεί ο διορισμός νέων μόνιμων Επιμελητών με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, παρά το γεγονός ότι οι σχετικές διαδικασίες (στο συμβούλιο επιλογής) έχουν ολοκληρωθεί από την 2η ΥΠΕ εδώ και πολλές εβδομάδες.
Αυτή η απαράδεκτη καθυστέρηση έχει ως παράπλευρη συνέπεια να παραμένουν αποδυναμωμένες από ιατρικό προσωπικό και ΜΕΘ άλλων νοσοκομείων (πχ η ΜΕΘ του νοσοκομείου Νίκαιας από την οποία παραμένουν αποσπασμένοι προς τα παραπάνω αναφερόμενα νοσοκομεία πέντε (5) Επιμελητές ΜΕΘ).

Απαιτούμε:
Να γίνουν άμεσα οι διορισμοί των Επιμελητών ΜΕΘ για τους οποίους οι διαδικασίες επιλογής έχουν ολοκληρωθεί, δεν υπάρχει απολύτως καμία δικαιολογία, οι υπεύθυνοι για την καθυστέρηση έχουν διοικητικές και ποινικές ευθύνες.
§ Να στελεχωθούν και όλες οι άλλες κενές οργανικές θέσεις ειδικευμένων γιατρών ΕΣΥ με πρόσληψη μόνιμων Επιμελητών.
 
Top