Τον... μπελά τους βρήκαν απατεώνες, που χρησιμοποιήσαν τη γνωστή μέθοδο τηλεφωνικής εξαπάτησης, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από μία γιαγιά, στην Κρήτη. Μετά από διαπραγμάτευση που διήρκεσε τέσσερις ολόκληρες ώρες, η ηλικιωμένη “παγίδευσε” τους δράστες και τους... παρέδωσε στην αστυνομία.

Το περιστατικό συνέβη στα Καλέσσα του δήμου Μαλεβυζίου, χθες το βράδυ. Οι δράστες τηλεφώνησαν στην ηλικιωμένη ζητώντας της 40.000 ευρώ για δήθεν τροχαίο ατύχημα, στο οποίο είχε εμπλακεί ο εγγονός της. Η γυναίκα είπε ότι δεν διαθέτει τέτοιο ποσό και τότε εκείνοι εναλλακτικά της ζήτησαν να τους δώσει κοσμήματα.

Η τηλεφωνική διαπραγμάτευση διήρκεσε από τις 18:00 έως τις 23:00, ωστόσο, η γιαγιά κάποια στιγμή κατάφερε και επικοινώνησε με το σπίτι του γιου της, ο οποίος ειδοποίησε την αστυνομία.

Αργότερα το βράδυ η γιαγιά σύμφωνα με τις υποδείξεις των αστυνομικών έκλεισε ραντεβού με τους δράστες, κοντά στο σπίτι της, προκειμένου να τους παραδώσει τα κοσμήματα. Εκεί όμως τους περίμεναν οι αστυνομικοί, οι οποίοι τους συνέλαβαν. Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, που εξετάζεται αν είναι μέλη ενός ευρύτερου κυκλώματος εξαπάτησης ηλικιωμένων ή δρούσαν μεμονωμένα.

Πηγή: ekriti.gr

 
Top