Εμφανώς καταβεβλημένη και με σκυμμένο το κεφάλι εμφανίστηκε χθες η 19χρονη Βρετανίδα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου. Η Βρετανίδα φορούσε μαύρη φόρμα και είχε καλυμμένο το πρόσωπό της, το οποίο αποκάλυψε μόνο στην αίθουσα του δικαστηρίου.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου ανέβαλε για σήμερα το πρωί την εξέταση του αιτήματος της αστυνομίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης σε βάρος της 19χρονης, η οποία κατηγορείται για πρόκληση δημοσίας βλάβης σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε σχέση με την ψευδή καταγγελία βιασμού της από 12 Ισραηλινούς.

Ο λόγος της αναβολής, όπως αναφέρθηκε ενώπιον του δικαστηρίου, είναι η απουσία του δικηγόρου της Αντρέα Πιττάτζιη στο εξωτερικό, ο οποίος επιστρέφει σήμερα και αύριο θα μπορεί να παρευρεθεί στο δικαστήριο.

Εκπρόσωπος της Εισαγγελίας ζήτησε η 19χρονη να παραμείνει υπό κράτηση λόγω της σοβαρότητας των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Η εξέταση του αιτήματος της αστυνομίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης θα γίνει αύριο Τρίτη, γύρω στις 10:00 το πρωί.

Σημειώνεται πως χθες στο δικαστήριο βρέθηκε μεγάλος αριθμός δημοσιογράφων βρετανικών εφημερίδων, ισραηλινών ΜΜΕ, Ελληνοκύπριοι δημοσιογράφοι και το ρωσικό κανάλι RT. Δημοσιογράφοι αγγλικών εφημερίδων έφτασαν στην Κύπρο εσπευσμένα χθες βράδυ, προκειμένου να βρεθούν σήμερα στο δικαστήριο.

Ισραηλινοί δημοσιογράφοι δεν έκρυψαν πάντως ότι η κοινή γνώμη στη χώρα τους είναι ενοχλημένη από τον τρόπο που εκτυλίχθηκε η υπόθεση στην Κύπρο.

Η αστυνομία έλαβε αυστηρά μέτρα εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο βιντεογράφησης της διαδικασίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων αλλά και των επιστημονικών εξετάσεων αποδεικνύουν ότι οι ισχυρισμοί της 19χρονης περί ομαδικού βιασμού, δεν ισχύουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 19χρονη Βρετανίδα, φέρεται να παραδέχθηκε στην κατάθεση της ότι ήρθε σε σεξουαλική επαφή με τη θέληση της με κάποιους από τους Ισραηλινούς, ωστόσο, όταν κατάλαβε πως άλλοι βιντεογραφούσαν τη σκηνή στα κινητά τους τηλέφωνα, ενοχλήθηκε και κατήγγειλε ομαδικό βιασμό της στις Αρχές.

Πηγή/ΦΩΤΟ: philenews.com

 
Top