Έσπασαν τα ισόβια για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Λαμίας, για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008, και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ενώ του αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μάλιστα, αναμένεται να αποφυλακιστεί σύντομα, πιθανότατα και μέσα στον Αύγουστο.
Αντίθετα, λόγω αμφιβολιών απηλλάγη ο συγκατηγορούμενος του Βασίλης Σαραλιώτης ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, σε κάθειρξη 10 ετών.
Το δικαστήριο ομόφωνα έκρινε πως από την αποδεικτική διαδικασία προέκυψαν στοιχεία που θεμελιώνουν την ενοχή του Επ. Κορκονέα ο οποίος πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ισόβια για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.
Τακτικοί δικαστές και ένορκοι με την απόφασή τους, αρνήθηκαν να υιοθετούσαν την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που είχε ζητήσει να μετατραπεί προς το ηπιότερο η κατηγορία σε βάρος του Επ. Κορκονέας και να καταδικαστεί για ενδεχόμενο και όχι για άμεσο δόλο, όπως τελικά κατέληξαν στην ετυμηγορία τους.
Πλέον αναμένεται η απόφαση επί των ελαφρυντικών και στη συνέχεια επί των ποινών. Οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα αφήνουν πάντως όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, αφού πλέον η από πρόθεση ανθρωποκτονία δεν ισοδυναμεί απαραίτητα με ισόβια κάθειρξη, αλλά ορίζεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον 10 ετών, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί και η χορήγηση ελαφρυντικού.
Απούσα από την αίθουσα του δικαστηρίου είναι η μητέρα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου.
 
Top